Vijesti / Osijek

U osječkom KBC omogućen bezbolan porod

U osječkom KBC omogućen bezbolan porod

Klinika za ginekologiju i opstetriciju u suradnji s Klinikom za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje stvoreni uvjeti za izvođenje bezbolnog poroda u smislu epiduralne analgezije koju su do sada imali mogućnost organizirati povremeno, a od 01.09.2016. godine mogu ju osigurati tijekom 24 sata.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u trudničkoj ambulanti Klinike u razgovoru s liječnikom pri čemu će se razmotriti zdravstveno stanje trudnice te eventualno prisutnost stanja koja bi mogla predstavljati kontraindikaciju za navedenu metodu na što će trudnica biti upozorena. Trudnicama će u pisanom obliku biti dostupan opis metode, moguće kontraindikacije i komplikacije, a potpisana suglasnost za anesteziološki postupak će svaka trudnica sa sobom ponijeti na porod.

Također, od 13. 9. 2016. godine u planu je ponovno krenuti s tečajevima za trudnice i očeve u organizaciji Klinike. Informacije o trudničkom tečaju mogu se dobiti na mail: [email protected]  ili na telefon 03 512-302. Cijena tečaja će iznositi 400 kuna za oba partnera.

"Radi omogućavanja što prirodnijeg poroda, ali u isto vrijeme stručnog i intenzivnog nadzora trudnice, u sklopu rađaonice namjeravamo organizirati predrađaonicu ili tzv. prvo doba. Takve organizacijske promjene povećat će mogućnost primjene komplementarnih metoda vođenja poroda na zadovoljstvo naših pacijentica," poručuju iz KBC Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!