Vijesti / Osijek

Osječki writeri dobili zid na kojem mogu legalno crtati grafite

Osječki writeri dobili zid na kojem mogu legalno crtati grafite

Osječki writeri, ali i svi oni kreativci i ostali koji vole crtati po zidovima, dobili su mjesto na kojem će to sada moći činiti i legalno, bez straha od policije, ali i bez da ikome rade materijalnu štetu.

29. srpnja, na sastanku gradonačelnika Ivana Vrkića i predstavnika Kohorte i AIR21 Sveučilišta, održanom povodom posljednjih vandalskih šaranja po novim fasadama u centru grada, dogovoreno je da se pronađe zid na kojem bi se legalno, i bez narušavanja ičije imovine, moglo crtati. Danas je stigla i odluka da će to bit novi zid osječke južne obilaznice na Uskim njivama dužine čak 1.000 metara.

uske njive mapa

- Zid je zamišljen  kao veliki kreativan prostor za dotičnog SEINT-a koji nas sve skupa svakodnevno uveseljava svojim potpisima po cijelom gradu, ali i za sve kreativce, crtače grafita i murala. Također, za sve mame čija djeca više vole crtati po zidu nego na papir, za sve tetke i stričeve koji žele čestitati rođenje djeteta roditeljima, za sve zaljubljene koji svoju ljubav žele ovjekovječiti kao npr. MARIN+MIRNA..., rekao nam je Petar, jedan od inicijatora ove akcije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!