Vijesti / Osijek

Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje milijun i pol kuna bespovratnih sredstava

Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje milijun i pol kuna bespovratnih sredstava

U Hotelu Osijek jučer je održano svečano uručenje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima, odnosno certificiranim regionalnim razvojnim agencijama, za provedbu aktivnosti koje će doprinijeti povećanju apsorpcije sredstava iz EU fondova.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su: ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric i čelnici 11 regionalnih koordinatora s kojima su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava. Grad Osijek predstavljao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Regionalni koordinatori će dobivena sredstva utrošiti za jačanje i razvoj mreže podrške (potencijalnim) prijaviteljima i korisnicima EU fondova iz redova javnopravnih tijela, kroz savjetodavnu potporu u pogledu pripreme i provedbe projekata, informiranje šire javnosti o mogućnostima i provedbi EU fondova, potporu jačanju kapaciteta (potencijalnih) korisnika za pripremu i provedbu projekata i jačanje kapaciteta regionalnih koordinatora za pružanje podrške javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost potpisanih ugovora veća je od 15.806.000,00 kuna od čega se 85% sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% je udio nacionalnog sufinanciranja.

Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje dodijeljen je iznos od ukupno 1.500.00,00 kuna.

Izvor: osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!