Vijesti / Osijek

Osječani, evo kome trebate prijaviti štete od nevremena

Osječani, evo kome trebate prijaviti štete od nevremena

Štete nastale velikim nevremenom na području grada Osijeka se još zbrajaju. Dio građana još uvijek je bez struje, a vatrogasci i ostale komunalne službe su na terenu i saniraju štetu.

Porušena su brojna stabla, a među njima i višestoljetna u parkovima i perivojima. Najteže je stradala osječka bolnica gdje je vjetar odnio dio krova, a kiša potopila odjel Pedijatrije koja je nadavno potpuno obnovljena. Osim toga, stradala je i osnovna škola Josipovac gdje je potpuno uništeno nekoliko učionica.

FOTO I VIDEO: Nevrijeme u Osijeku

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, stradali su i privatni posjedi građana, a na press konferenciji u Gradu Osijeku, tajnica Grada Jadranka Nikolov izvjestila je kako se štete nastale 26. i 27. lipnja mogu prijaviti u mjesnim odborima i gradskim četvrtima te na broj telefona 031 229 163. Isto je potrebno napraviti čim prije kako bi se dobila projekcija o nastalim štetama. Nakon što se prikupe informacije iste će grad dostaviti prema Županijskom stožeru za zaštitu od elementarne nepogode koji će proglasiti elementarnu nepogodu. Na osnovu toga građani će imati pravo na nadoknadu štete.

SiB.hr

   

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!