Vijesti / Osijek

Anica Adamček nakon 33 godine upravljanja tramvajima otišla u mirovinu

Anica Adamček nakon 33 godine upravljanja tramvajima otišla u mirovinu

Danas je, nakon počasne vožnje, predala tramvaj kolegi i tako, na sam rođendan krenula u mirovinu. Cvijeće i čestike su dokaz kakav je trag ostavila kod putnika i prijatelja. Omiljena je i legendarna vozačica tramvaja.

Anica Adamček, koju svi zovu Lili ili Lilika, odlazi u zasluženu mirovinu nakon skoro 33 godine u tramvaju, jer u GPP-u je počela raditi 1. siječnja 1974. godine. U početku nije voljela taj posao, ali je naviknula.

Šali se i kaže: "U tramvaju smo jači". Od tada do danas  upoznala je mnoge ljude, pozdravljala ih, kada treba sačekala, pomogla pri ulasku. Bilo je i teških trenutaka, nisu svi putnici ljubazni, kaže, pogotovo putnice. Radni je vijek završila danas nakon počasne vožnje u 10 sati i 55 minuta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tramvaju tamburaši, dočekali je cvijećem, trenutak pun emocija, ali još nije suzu pustila. Nije stigla od čestitara. Za desetljeća rada u GPP-u promijenila je 10 direktora i vozila sve tramvaje, a najviše joj je pri srcu stari Genscher.

Iznenadila se koliko joj je ljudi čestitalo, a dio zasluge za to imaju i retfalački umirovljenici koji su je pismom pohvalili kao posebnu. I gradonačelnik Ivan Vrkić ju je jutros rano u 5 i 20 iznenadio čestitkom i cvijećem.


Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!