Vijesti / Osijek

Ryanair će iz Osijeka letjeti i zimi, a očekuju se i letovi za Dublin

Ryanair će iz Osijeka letjeti i zimi, a očekuju se i letovi za Dublin

Za Zračnu luku Osijek prošla je godina bila najbolja u posljednja dva i pol desetljeća rada. Na njihovim letovima bilo je gotovo 30.000 putnika što je povećanje za 7%, a ostvareno je i 1.900 operacija zrakoplova odnosno 25% više u odnosu na godinu ranije. Takvim rezultatima u Zračnoj luci su i više nego zadovoljni, te najavljuju nove linije.

Najveća novost ove godine u Zračnoj luci Osijek je uvođenje novih domaćih linija. One bi prema riječima direktora Domagoja Marinića, trebale krenuti zadnje subote u ožujku.

Imat ćemo redovne linije tijekom cijele godine i za Rijeku i za Pulu i za Split kao i za Zagreb što je bilo sve ove godine. Tri puta će biti veći promet u domaćim linijama nego što je to bilo protekle godine tako da očekujemo gotovo 1.500 redovnih linija u 2016.“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove će linije trajati sve do 2020. godine koliko je predviđeno novim periodom subvencioniranja domaćeg prometa u zračnom prometu. Osječka Zračna luka biti će tako u samom hrvatskom vrhu po broju linija. A od inozemnih letova tu je već uobičajena linija za London niskotarifne kompanije Ryanair koja kreće posljednje subote u ožujku. Karte su već u prodaji, a i dalje će se letjeti ponedjeljkom i petkom no odsada u prijepodnevnim satima.

Jedan od noviteta što se tiče kompanije Ryanair je to da su oni najavili da ćemo mi biti prvi hrvatski aerodrom s kojeg će se letjeti i u zimskoj sezoni. Ono što je naš cilj to je da se ostvari konačno dugoočekivana linija za Dublin što se sve ove godine očekuje. Znamo da je velik broj Osječana u Dublinu tako ono što bi bilo najzgodnije i za njih i za kompaniju Raynair da se  u zimskoj sezoni uspostavi ta linija“ - kazao je Marinić.

U planu su i njemačke destinacije. Pregovara se s nekoliko kompanija, a Marinić je uvjeren kako će u lipnju ili srpnju uspostaviti linije za Frankfurt i Sttugart. Sudeći po najavama Zračna luka Osijek mogla bi i ove godine srušiti rekord.

Izvor: Republika.eu/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!