Vijesti / Osijek

Oprez! Osječkim naseljima luta prevarant

Oprez! Osječkim naseljima luta prevarant

Da ljudskoj bahatosti i bezobraznosti u današnje vrijeme nema kraja, mogli su se proteklih dana uvjeriti stanovnici osječkih prigradskih naselja Višnjevac i Josipovac.

Izvjesni "Jozo Milić" pokušao je, a nažalost neke i uspio, prevariti i tako ih oštetiti financijski.

"Priča je započela tako da je izvjesni gospodin crne kose i jače građe pozvonio na kućna vrata te se predstavio kao vozač kamiona. Rekao je da je razgovarao sa našim susjedom koji ga je poslao k nama jer je čuo da smo zainteresirani za kupovinu drva," kaže nam naš čitatelj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rekao je da će nam prodati 3 metra drva po puno povoljnijoj cijeni, jer mu se kamion sa natovarenim drvima pokvario na kraju Višnjevca, te da mu se daju novci unaprijed jer mu hitno trebaju novci da može popraviti kamion, a drva će dovesti kada popravi kamion," dodaje on.

U dobroj vjeri i s ciljem uštede, roditelji su mu naivno dali 400 kn uz dogovor da drva doveze kasnije toga dana. No, "Jozo" je roditeljima ostavio lažni broj telefona i toga trenutka mu se gubi svaki trag. Na broj koji je ostavio javlja se neki drugi čovjek, a kroz par poziva prevareni su doznali da je isti čovjek sa istom pričom bio kod još par susjeda i da je ostavio potpuno drukčiji broj mobitela.

Očito kako u vrijeme krize mnogi ne prezaju ni od čega i pokušavaju se domoći novca na razne, pa i nelegalne načine. Stoga je nužno stalno upozoravati na ovakve slučajeve kako bi se ljudi educirali i prije negoli budu prevareni ispitaju sve detalje, a novac daju tek nakon obavljene usluge. Nije ovo prvi put da se su slične stvari događale, a policija će i ovoga puta imati posla ne bi li ovom prevarantu stala na kraj.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!