Vijesti / Osijek

Cirkus posjetio osječki KBC

Cirkus posjetio osječki KBC

Zaposlenici Wiener osiguranja i klaunovidoktori iz udruge CRVENI NOSOVI posjetili su KBC Osijek te na dječji odjel donijeli osmijehe, radost i igru. Zajedničkim snagama organizirali su radionicu cirkuskih vještina „Cirkus pacijentus“ te tako na kratko olakšali njihov boravak u bolnici.

Uz radionicu cirkuskih vještina, Wiener i klaunovidoktori organizirali su i radionicu „Djeca djeci“ u kojoj su sudjelovala i djeca zaposlenika Wienera koja su svojim bolesnim vršnjacima izradila kolaže s toplim porukama podrške i željama za ozdravljenje.

„Wiener osiguranje svake godine organizira projekt Social Active Day u sklopu kojeg naši zaposlenici ulažu svoje vrijeme u humanitarne aktivnosti. Na taj način želimo se zahvaliti zajednici u kojoj djelujemo, a koja nam već godinama daje svoje povjerenje. S obzirom na to da Wiener posluje u cijeloj Hrvatskoj, sretni smo što ovim projektom imali priliku posjetiti osječku bolnicu, kako bi se naše društveno odgovorne aktivnosti širile i izvan Zagreba“, rekla je Ksenija Brničević, voditeljica Službe za marketing i korporativne komunikacije.

Zaposlenici Wiener osiguranja često sudjeluju u različitim humanitarnim projektima, a prvi put su se udružili s klaunovimadoktorima koji kroz posjete bolnicama i projekte poput „Cirkus pacijentusa“ pomažu pacijentima da kroz smijeh i igru lakše prebrode teško razdoblje u kojem se nalaze.

„Posebno je iskustvo vidjeti koliko su djeci potrebne ovakve aktivnosti u bolnici. Djeca su jako motivirana za radionicu, u par dana su naučila puno, čak su i vježbala u svojim bolničkim sobama nakon našeg odlaska. Neprocjenjivo je vidjeti promjenu na njihovim licima, kada smo dolazili po njih za početak radionice lica su im bila ozbiljna, a nakon predstave imali su osmijeh od uha do uha. Osjećam se ispunjeno i sretno nakon provedbe projekta Cirkus pacijentus“ , rekao je Mario Perković, klaundoktor dr. Žbunj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za djecu u bolnicama Wiener osiguranje je organiziralo i prikupljanje igrački, slikovnica, dječje literature, dječjih filmova i crtića, društvenih igara i drugih potrebnih igrački. U svim aktivnostima ukupno je sudjelovalo 30 djece i roditelja volontera.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!