Vijesti / Osijek

Grad traži novu obilaznicu do kraja 2011., HC tvrdi - ne može prije 2013.!

Grad traži novu obilaznicu do kraja 2011., HC tvrdi - ne može prije 2013.!

Danas (srijeda, 29. rujna) završavaju natječaji za izbor izvođača za izgradnju i polaganje instalacija za dugoočekivani južni kolnik osječke Južne obilaznice, a taj povod ponovno je otvorio "frontu" između gradske uprave Osijeka i Hrvatskih cesta.f21a59e1881eb65c9c6020b5b3f4d167.jpg
Josip Škorić (HDZ), član uprave HC-a, tako je ponovno prozvao osječke gradske čelnike jer ih nisu oslobodili ni kunu komunalnog doprinosa za južnu obilaznicu, pa će im morati uplatiti 12,14 milijuna kuna, bez zateznih kamata.
- Svuda u Hrvatskoj normalno je da se gradovi, kada u pitanju kapitalne investicije od interesa za njihove građane, odriču dijela ili čak cijelog komunalnog doprinosa. No, Grad Osijek namjerava naplatiti sve, i to sa zateznim kamatama. Ne zanima ih što će država u cijelosti platiti i provesti projekt vrijedan 250 milijuna kuna, koji će ponajprije riješiti gradske prometne probleme - kritizira Škorić.
Pritom najavljuje da će 12,9 kilometara dugu dionicu kolnika, od cestovnog "čvorišta" s Ulicom J.R.Kira do spoja na autocestu, izgraditi postupno, u tri faze, a završetak je predviđen sredinom 2013. Iako je u pitanju složen zahvat – obilaznica će dobiti dva nova cestovna traka, s novim "čvorištem" na Vinkovačkoj, rasvjetu cijelom dužinom, kao i zaštitu od buke – gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) smatra da sve mora ići mnogo brže.
- To je najprometnija cesta u RH, a njezino rješenje čekamo više od deset godina! Ne možemo više čekati. Nema razloga da građevinska operativa stoji nezaposlena. Neka počnu graditi već ove jeseni i neka završe najkasnije do kraja 2011. godine - zatražio je Bubalo, dodavši: "Što se tiče komunalnog doprinosa, ne možemo nikome opraštati, a HC-u smo dopustili da nam ga plate na čak devet rata".
Iz HC-a kažu da su dužni odluku o izboru izvođača radova objaviti u roku od 30 dana, no da će to zasigurno učiniti i ranije.

Tomislav Levak/Glas-Slavonije

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!