Vijesti / Osijek

Avenue Mall se ipak otvara 8.travanja?

Avenue Mall se ipak otvara 8.travanja?

Slijedom članka objavljenog u Jutarnjem listu od 29. ožujka 2011. pod naslovom „Uložili 60 milijuna u Avenue Mall, a Grad ne da dozvolu?“, koji potpisuje novinar Mark Cigoj, predsjednik Gradskoga vijeća Gordan Matković i zamjenici gradonačelnika Danijela Lovoković i Ivan Vrdoljak sa suradnicima održali su tiskovnu konferenciju.

Činjenica da je Grad Osijek do sada promptno reagirao u svim stadijima ovog projekta te ispunio sve obveze koje su u njegovoj nadležnosti, do sada je više puta isticana, baš kao i stalna suradnja i prijateljski odnos Grada s GTC-om i EBRD-om.
O tome, između ostaloga, svjedoči i nakana ovih investitora za ulaganje i u neke druge velike projekte na području Grada Osijeka, o čemu se aktivno pregovara.
Posebno problematičnim i tendencioznim ocijenjeno je potpuno nepoznavanje stvarnog stanja i svih vjerodostojnih podataka novinara koji je u potpisu članka, stoga mu je ovim putem upućen poziv da posjeti Grad Osijek te nazoči zajedničkom sastanku Grada, svih nadležnih službi i investitora i tako dobije potpun i istinit uvid u ovaj projekt i njegovu problematiku.
b373d56255cc4da1d747a6a3c689ae23.jpg
Na tiskovnoj je izvješteno i o najnovijem koraku Grada Osijeka u procesu rješavanju ovog pitanja, odnosno o činjenici kako je, nakon provedene parcelacije, jučer (28. ožujka) nadležnom sudu u Osijeku predan dokument kojim se u ovršnom postupku traži provođenje skidanja zabrane raspolaganja na spornoj čestici, kako bi mogla biti dovršena prilazna cesta do Avenue Malla (što je preduvjet izdavanju uporabne dozvole).
Sada je na državnim institucijama (Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu gospodarstva) da odrade posao iz svoje nadležnosti i time omoguće otvaranje ovog trgovačkog centra prema najavama, 8. travnja 2011

TEKST: J.Mađarević, www.osijek.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!