Vijesti / Osijek

Manjak radnika u građevini, višak diplomiranih ekonomista i pravnika

Manjak radnika u građevini, višak diplomiranih ekonomista i pravnika

U Osijeku nedostaje strojarske struke, nema dovoljno ni mladih kvalificiranih radnika u građevinskom sektoru, a najviše je nezaposlenih diplomiranih ekonomista i pravnika, diplomiranih inženjera agronomije i šumarstva.

Već godinama je u evidenciji nezaposlenih velik broj profesora društvenih znanosti, najviše hrvatskoga jezika i književnosti, dok nedostaju oni stranih jezika.  Nezaposlenih je i 60-ak diplomiranih inženjera elektrotehnike, koji su do nedavno po završetku studija odmah nalazili radno mjesto.

Dio je to izviješća o stanju nezaposlenosti s današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Osijeka! Na žalost, nisu se ostvarile ni nade koje su se ulagale u otvorenje trgovačkih centara koji su, navodno, trebali otvoriti gotovo 2.000 novih radnih mjesta,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Recimo još da je na sjednici bilo riječi i o Osječkoj pivovari d.d. Vinkovci, za koju je istaknuto da je najvažnije da proizvodnja i prodaja nisu prekinuti ni smanjeni, bez obzira na to što su vlasnik i dio nadzornoga odbora u pritvoru.

 

{youtube}vIUcaOUueq8{/youtube}

 

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!