Vijesti / Osijek

HŽ i Grad Osijek obnavljaju zgradu kolodvora ?

HŽ i Grad Osijek obnavljaju zgradu kolodvora ?

Ovaj podatak dovoljno govori o važnosti sastanka, a s ciljem definiranja prioriteta u razvoju željeznice u Osijeku te rješavanja ključnih problema. Na poziv gradonačelnika Bubala, na sastanak su došli Zlatko Rogožar, predsjednik Uprave HŽ Holdinga, Branimir Jerneić, predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura i Renato Humić, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz.

Prioritet Grada Osijeka je riješiti sjecište u Ulici L.B.Mandića, u suradnji s HŽ-om i ŽUC-om investirati i realizirati denivelaciju pružnog prijelaza“ naglasio je gradonačelnik Bubalo.

5cc1ba1622bc84ace424f4d13227899c.jpg
Predstavnici HŽ-a složili su se da se zajednički uskladi troškovnik i krene u rješavanje problema. Isto tako, Grad je izrazio spremnost za sufinanciranje rekonstrukcije zgrade Željezničkog kolodvora. HŽ je pak, predložio Gradu da napravi analizu javnoga prijevoza te da se uvede jedinstvena tarifna unija za gradski i prigradski prijevoz željeznicom. U tu svrhu HŽ je kupio i nove moderne vlakove, a jedan takav u skorom vremenu prometovat će na relaciji Osijek – Vinkovci.

TEKST: Blaženka Alerić, www.osijek.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!