Vijesti / Osijek

Hitna sjednica Gradskog vijeća: Otvorenje Avenue Malla 8.4.

Hitna sjednica Gradskog vijeća: Otvorenje Avenue Malla 8.4.

Sukus je to burne rasprave vođene na 14. sjednici Gradskog vijeća održanoj po hitnom postupku danas u prostorijama Gradskog poglavarstva. Oporba je čelnicima grada zamjerila hitnost postupka, odnosno dovođenje vijećnika pred svršen čin izglasavanja odluke s kojom nisu u potpunosti upoznati. Također mogla se čuti kritika kako Gradsko vijeće nije nadležno za donošenje ove odluke.
- Zbog čega ste sazvali sjednicu Gradskog vijeća jučer za danas? Nije li ova odluka mogla čekati 8 dana, pa da vijeće bude sazvano po redovnom postupku? Zbog čega uopće o ovome treba glasovati Vijeće kada je to u nadležnosti gradonačelnika? - upitala je Biljana Borzan ispred SDP-a.
Kritikama se pridružila kompletna oporba, a najdalje je otišao HSLS-ov Josip Vrbošić koji je tražio odgodu sjednice.

Dogradonačelnik Vrdolja
k odgovorio je kako ova Gradska uprava ne želi čekati niti minute dragocjenog vremena, jer je u pitanju investicija koja osigurava 600 novih radnih mjesta.
- Svi se kunete da želite razvoj, investicije, zapošljavanje, a sada kada to trebamo pokazati na konkretnom primjeru vi želite odgađati sjednicu. Svakim danom odugovlačenja grad Osijek i njegovi građani su na gubitku - naglasio je Vrdoljak.
- Željeli smo da i Gradsko vijeće bude upoznato sa ovom važnom odlukom. Drago mi je da će tvrtka Zagorjebeton donirati radove u protuvrijednosti milijun i pol kuna, te da na ovaj način stvaramo uvjete da se trakavica oko Avenue Malla rješi što prije - istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Nakon sjednice svečano je potpisan ugovor o darovanju između grada Osijeka i tvrtke Zagorjebeton. Predstavnici varaždinske tvrtke naglasili su kako radovi počinju odmah, a u njihovo ime izvoditi će ih osječka tvrtka Gravia.
Siniša Sljepčević ispred GTC-a kao investitora zahvalio je Gradu na promptnom rješavanju ovog problema, te najavio kako će, ukoliko sve bude išlo po planu, otvaranje Avenue Malla biti 8. travnja, dok će dan ranije biti VIP obilazak objekta.

Tekst: T.Č./SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!