Vijesti / Osijek

Sastanak predstavnika INE s čelnicima grada Osijeka

Sastanak predstavnika INE s čelnicima grada Osijeka

U proteklih 15 godina ulaganja INE u ovaj dio Hrvatske bila su minimalna ili gotovo nikakva. Upravo stoga održan je jučer radni sastanak predstavnika te tvrtke s čelnicima grada Osijeka.

U sljedećih mjesec dana Ina će izraditi konkretne i detaljne dugoročne planove ulaganja na području grada Osijeka, a gradska uprava očekuje da se određeni projekti realiziraju već ove godine. Rezime je to jučerašnjeg sastanka održanog u Osijeku nakon nekoliko pisama Upravi Ine te javnih kritika lokalne uprave zbog investicijskog zapuštanja Osijeka.

Uprava Ine do Uskrsa će se očitovati o nekoliko prioritetnih lokacija te očekujemo da se određeni problemi počnu rješavati već ove godine”, kazao je gradonačelnik Bubalo. Ina, istaknuo je predsjednik Uprave Zoltan Aldott, želi održati kvalitetne odnose s velikim hrvatskim gradovima. “

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon određenog zastoja u investicijama Ina sada uistinu nastoji ulagati u svoje kapacitete. Shvatili smo da u Osijeku nije bilo dovoljno investirano, zbog čega je konkurencija ojačala. Ovaj sastanak bio je važan korak u utvrđivanju zajedničkih planova za ulaganje i razvoj ovoga grada”, kazao je Aldott te potvrdio kako će za mjesec dana biti održan novi sastanak na kojemu će Ina predstaviti konkretne planove.

Bubalo je otkrio kako će se neke postaje u gradu vjerojatno zatvoriti, a druge rekonstruirati. Istaknuo je problem skladišta na Vukovarskoj koje je oštećeno još za vrijeme rata (“Očekujemo da ga ili uklone ili obnove”), te dodao kako će biti riješena i pitanja oko vlasništva nekih zemljišta (primjerice, Gajev trg).

Darko Markotić, Inin izvršni direktor za trgovinu na malo, otkriva kako su jučer obišli postaje na Gajevom trgu i Trpimirovoj te razgovarali o onima na Čepinskoj i Kanižlićevoj.

 

{youtube}qzKw-jroT5Q{/youtube}

 

Video: STV
Tekst: M.Mihaljević (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!