Vijesti / Osijek

Od pet ambalaže Molton će u Osijeku proizvoditi jastuke

Od pet ambalaže Molton će u Osijeku proizvoditi jastuke

Današnji Poslovni dnevnik donosi priču o uspješnoj osječkoj tvrki Molton. Tvrtka se bavi proizvodnjom jastuka, a unatoč krizi u narednom razdoblju planiraju investirati u nove strojeve.

- Za dva tjedna idemo u Kinu na Interzum, sajam strojeva za proizvodnju namještaja na kojemu izlažu i proizvođači strojeva za proizvodnju punila za tekstilnu industriju. Namjeravamo kupiti stroj za proizvodnju poliesterskog vlakna koje koristimo kao punilo u proizvodnji jastuka i popluna, čime bi postali jedina tvrtka u tekstilnoj industriji u Hrvatskoj koja ima vlastitu proizvodnju sirovine - za Poslovni dnevnik kaže Tomislav Škaro, direktor i vlasnik osječke tvrtke Molton.
Radi se o najvećem hrvatskom proizvođaču jastuka i popluna koji drži oko 35 posto hrvatskog tržišta. Stroj za proizvodnju poliesterskog vlakna koji Škaro namjerava kupiti ima kapacitet od 5000 tona godišnje, a trenutna mogućnost prodaje iznosi do 1500 tona vlakna.

Traži se partner

Poliestersko vlakno proizvodi se od pet ambalaže. Nakon što se s plastičnih boca odstrane naljepnice, one se peru, melju u plastične pahuljice, a zatim se od njih proizvodi vlakno.
“Plastične pahuljice Kinezi inače uvoze iz Europe jer imaju znatno veće kapacitete za proizvodnju no što imaju pet ambalaže, a zatim Europljani iz Kine uvoze poliesterska vlakna. Zato vjerujem da bi plasman poliesterskih vlakana lako riješio, no ostaje vidjeti hoću li moći godišnje nabaviti 5000 tona boca”
, kaže Škaro. S obzirom da osim u stroj za proizvodnju vlakana Škaro namjerava uložiti i u strojeve za pranje boca i mljevenje, cijeli taj proces zahtijevat će znatna ulaganja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Opširnije tekst pročitajte OVDJE
Tekst: www.poslovni.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!