Vijesti / Osijek

Nakon Male kavane i Magme, pokraj konkatedrale novi poštanski ured?

Nakon Male kavane i Magme, pokraj konkatedrale novi poštanski ured?

Jedan od najatraktivnijih gradskih poslovnih prostora, onaj na Trgu Ivana Pavla II., u kojemu su se nekada nalazili Mala kavana, a potom trgovina Magma Home, već mjesecima zjapi prazan

unatoč brojnim upitima zainteresiranih za njegov zakup, a Grad Osijek nalazi se na sudu sa sadašnjim najmoprimcem.

Željka Bučević, voditeljica gradskog Odsjeka za gospodarenje poslovnim prostorima, ističe kako je posrijedi lokal od dva dijela čija je površina 236,63 kvadrata, a oba je u zakupu imala tvrtka Alimenta d.o.o. Osijek, kojoj je ugovor otkazan. Njihov mjesečni najam od 1. studenoga prošle godine povećan je na 33.250 kuna, ali dug je mnogo veći. "Tvrtku Alimenta tužili smo 31. siječnja, kada je dug iznosio 194.358 kuna. U međuvremenu dug je izmiren jer smo pustili njihovu zadužnicu, ali tražimo njihovo iseljenje, na što imamo pravo ako je prostor prazan nekoliko mjeseci, što ovdje jest slučaj. Rasprava na Općinskom sudu je u ponedjeljak, 28. ožujka, a ako presuda bude u našu korist, oni odmah trebaju predati ključeve. Ako ne, pokrenut ćemo postupak za prisilno iseljenje", ističe Bučević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za zakup tog prostora zainteresirana je Hrvatska pošta, koja bi tamo željela otvoriti svoj središnji poštanski ured u Osijeku. Josip Salapić, savjetnik predsjednika Uprave HP-a, kaže kako u dogledno vrijeme planiraju zatvoriti poštanske urede kraj Hotela Waldinger i u Pothodniku, a umjesto njih otvoriti jedan veliki, suvremeno uređen i s nizom novih sadržaja.
"Ovaj prostor bio bi idealan. O svojoj nakani smo obavijestili gradske čelnike. Uz poštanski ured, u njemu će se nalaziti svojevrstan Postshop i, recimo, prodavati satovi i nosači zvuka, manji zgodni pokloni, razglednice.... Takvih ureda već ima u Hrvatskoj, a ovaj će biti prvi u Osijeku", kaže Salapić. Gradonačelnik Krešimir Bubalo ne želi ništa prejudicirati. "Prvo moramo riješiti pitanje sadašnjeg najmoprimca, a onda ćemo vidjeti. Poštanski ured svakako jest jedna od zanimljivih opcija, ali ponuda Pošte mora biti najpovoljnija na javnom natječaju", zaključuje.

Bajto: Nema sukoba s Gradom


Mario Bajto, vlasnik tvrtke Alimenta, nije jučer želio opširno komentirati slučaj jer je sudski postupak u tijeku. "Nema nikakvog sukoba s Gradom, a ja se nadam miroljubivom rješenju. Više o ovome mogu pričati nakon sudske odluke", kazao je. Neslužbeno doznajemo kako Alimenta svejedno planira iseliti iz toga prostora. Navedeni dug za zakup navodno je zapravo stvorila tvrtka Magma, s kojom je Alimenta imala ugovor o poslovnoj suradnji, a donedavno je tamo imala trgovinu Magma Home.

Tekst: T.Levak / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!