Vijesti / Osijek

U subotu novi prosvjed u Osijeku

U subotu novi prosvjed u Osijeku

Nakon dva tjedna pauze nastavljaju se prosvjedne aktivnosti protiv Vlade RH u Osijeku.

Nakon što se na prvome prosvjedu skupilo gotovo 1000, a na drugome nešto manje ljudi organizatori su nakon dva tjedna pauze odlučili nastaviti sa prosvjednim aktivnostima. Prosvjed će se ovoga puta održati u subotu, 19. ožujka u 18 sati na središnjem osječkom trgu Ante Starčevića.

Podsjetimo, prvi skup protekao je uz jedenje slike Vlade, grudanje prostorija HDZ-a i nagurivanje s fotoreporterom, dok je na drugome skupu gnjev prosvjednika osjetio Ivan Pernar. Poruke oba skupa bile su jasne. Prosvjednici žele odlazak aktualne vlasti u državi, ali i šalju upozorenje svima onima koji će doći nakon njih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan od vođa prosvjeda, Ivan Lončar, istaknuo je kako je  prosvjed opomena svima onima koji će tek doći na vlast te da se zamisle nad voljom i raspoloženjem naroda, kako ih ne bi zadesila sudbina današnjeg HDZ-a. Pozvao je sve građane Osijeka na jedinstvo i zaboravljanje stranačkih podjela kako bi si svi zajedno svojim glasom i buntom osigurali bolje sutra.

{youtube}SDCz-JQp6sM{/youtube}

Za prosvjedni skup u Osijeku ove subote organizatori obavljaju intenzivne pripreme, a kao i prošli puta skup je prijavljen policiji i osigurano je 20 redara kako bi se izbjegle bilo kakve radnje koje bi mogle narušiti dostojanstvo skupa. Za sada još nije poznato tko će biti govornici na skupu.

{youtube}4e3z-rdw57I{/youtube}

[span class=camera] Galeriju s prvog prosvjeda pogledajte OVDJE [/span]

[span class=camera] Galeriju s drugog prosvjeda pogledajte OVDJE [/span]

Tekst: SiB.hr

Foto: M.B. SiB.hr/arhiva

  


Izdvojeno

Reci što misliš!