Vijesti / Osijek

Nerazriješen rat između Emše i Gimbe

Nerazriješen rat između Emše i Gimbe

Puna dva tjedna protekla su od opasnog vandalskog incidenta, u kojemu je skupina mladića kamenim kockama i grudama snijega porazbijala 16 prozora na učionici III. gimnazije Osijek i ugrozila život 30-ak učenika, no identitet počinitelja, unatoč snimkama videonadzora škole i svjedocima, još nije utvrđen.
6e25c18ab9f121d5d8f465b640e4bcca.jpg
Podsjetimo, tada je gotovo sa sigurnošću potvrđeno da su počinitelji maloljetni učenici obližnje Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Istoga poslijepodneva policajci su "posjetili" i tu školu, a "internu istragu" i razgovore s učenicima obavio je i ravnatelj Ladislav Lukavec, najavivši sankcije za počinitelje. Razloge zašto oni još nisu poznati objašnjava Marko Ćaleta, službenik za odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

"Snimke 'skinute' s videonadzora nisu dovoljno jasne, posebice jer su gotovo svi u skupini tih mladića zbog hladnoga vremena na sebi imali kape i šalove. Uz to, u razgovorima s njima naši operativci nisu uspjeli otkriti konkretna imena. No, na tom slučaju se radi i čim i ako budemo imali nešto, objavit ćemo", kaže Ćaleta.
fcfbfd61e9d54fbeb0fe6c3a7e3b2267.jpg

No, kako vrijeme protječe, za to su šanse sve manje, čega su svjesni ravnatelji obje škole, posebice Snježana Barabaš-Seršić, koja vodi 3. gimnaziju.

"Jasne su nam sve otegotne okolnosti u pronalasku počinitelja, posebice jer je najvjerojatnije riječ o maloljetnicima, ali nadamo se da će policija ipak uspjeti. Time bi dali primjer i upozorenje drugima da to ne rade, kako se ne bi ponovilo da samo dan nakon takvoga incidenta učenici dogovaraju novi napad grudama i kamenjem na našu zgradu. Također, ako ih otkriju, može se usmjeriti njihove roditelje da poklone više pozornosti njihovu odgoju i radu s njima. Ovaj put, srećom, nitko nije ozlijeđen, ali drugi put – tko zna"
, apelira ravnateljica, koja ističe da je, srećom, na osnovi policijskog izvješća, Osječko-baranjska županija bar iz svojih interventnih sredstava nadoknadila nastalu financijsku štetu, a oštećenja su popravljena.

"Nisam cinkaroš ni lud"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da među učenicima prozvane Elektrotehničke i prometne škole vlada "zavjet šutnje" potvrdio nam je jedan upućeni osječki srednjoškolac, koji je želio ostati anoniman. "Prijatelj mi ide u 3. razred te srednje škole i bio je tamo toga dana kada su bacali kamenje i grude na 3. gimnaziju. On nije, ali zna tko je... No, kaže da nije cinkaroš, a ni lud da ih otkrije jer zna da bi vjerojatno kasnije dobio batina od tih mladića, ako bi otkrili da ih je on izdao", kaže 16-godišnji srednjoškolac.

TEKST: Tomislav LEVAK, www.glas-slavonije.hr



Izdvojeno

Reci što misliš!