Vijesti / Osijek

Stari tramvaj privlači turiste

Stari tramvaj privlači turiste

Turistički tramvaj iz 1926. ponovno je privukao skupinu britanskih turista koji upravo zbog njega dolaze u Osijek.
Riječ je o direktorima prijevozničkih organizacija i netom umirovljenim Britancima koji su bili vodeći ljudi u raznim tvrtkama za prijevoz putnika, a predvodi ih glavni direktor Tramvaja Ujedinjenog Kraljevstva, Andrew Braddock.

Poput skupine koja je upravo tragom gradova u kojima voze tramvaji prošle godine posjetila Osijek, i današnji gosti žele vidjeti jedan od najstarijih tramvaja u ovom dijelu Europe koji još prometuje u turističke svrhe.
Prema riječima Igora Medića, direktora Gradskog prijevoza putnika, osječki je tramvaj iz 1926. uistinu prava atrakcija, jer, za razliku od ostalih starih tramvaja u pojedinim europskim gradovima, ima sve originalne dijelove i električnu konstrukciju te je pravi brend Osijeka.

ba32d8f072238a386aec485782e6f81b.jpg

Goste iz Britanije posebno zanimaju sustavi tramvajskog prometa u raznim zemljama. Iako nije posebno razgranata, osječka tramvajska mreža s novom prugom prema Bikari osobito je zanimljiva za stručnjake koji će se o tome sutra pobliže obavijestiti u razgovoru s vodstvom GPP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Osijeku je tramvaj počeo prometovati 1884. i bio je prvi u Hrvatskoj. Bio je to tramvaj koji su vukli konji, a 1926. zamijenjen je električnim tramvajem.

IZVOR: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!