Vijesti / Osijek

Zapreka za otvaranje kolodvora više nema

Zapreka za otvaranje kolodvora više nema

Iako je intrazonska prometnica od Bartola Kašića do Vinkovačke ulice trebala biti gotova, zbog vremenskih prilika Osijek-Koteks je tražio produljenje roka završetka. To im je i odobreno, pa je tako novi rok kraj ožujka. I autobusni bi kolodvor trebao biti u tom razdoblju završen. U Gradskoj upravi očekuju da će se to dogoditi kroz sljedećih mjesec dana.

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
Ja ne očekujem više da čekamo dugo, očekujem da Osijek-Koteks izvrši svoj dio posla i da konačno otvore autobusni kolodvor jer ne vidim više ni jednu zapreku da se to ne dogodi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No zapreka zato postoji kad je u pitanju gospodarska zona Nemetin. Iako je prošlo gotovo godinu dana od odluke Vlade, ugovor za ovu zonu još uvijek nije potpisan. Unatoč tomu, Grad je i ove godine u zonu Nemetin uložio oko 600 tisuća kuna.

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
Konačno očekujemo da Vlada dostavi ugovor i da ga potpišemo kako bi mogli ove godine izgrađivati gospodarsku zonu Nemetin, ali isto tako mi smo je nominirali prema pretpristupnim fondovima i Županija će biti partner. Prema tome, želimo što prije izgradnju, osnovni preduvjet je papir kojim Vlada prenosi dio zemljišta.

Puno bolja situacija je u Gospodarskoj zoni Tenja za koju rečeno je, vlada velik interes. Grad će prema najavma raspisati natječaj za još tri parcele.
Najavljena je i obnova Osnovne škole Vladimira Becića koja je podsjećamo nedavno oštećena u požaru. Uložit će se i u njeno opremanje i to pedeset tisuća kuna.

VIDEO:
{youtube}vG8I6G1HJg8{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!