Vijesti / Osijek

Smanjen iznos najma zakupcima na tržnici

Smanjen iznos najma zakupcima na tržnici

Postignut je dogovor između uprave Tržnice i zakupaca poslovnih prostora na Gajevom trgu, koji su prošli tjedan prosvjedovali zbog previsoke cijene najma.

Nakon pregovora utvrđeno je da će zakup kioska biti smanjen za 25 posto, a zakup klupa i štandova za 27 posto.

"Iako su obrtnici tražili smanjenje najma od 50 posto, zajedno smo sagledali cijelu situaciju i dogovorili se oko smanjenja koje neće oštetiti Tržnicu, a koje će ipak zakupcima olakšati poslovanje. Također, dogovorili smo i da će im Tržnica pomoći da posluju bolje kroz marketinške akcije i sufinanciranje edukacije o vođenju poslovnih knjiga i robnih zaliha", kaže Željko Krivić, direktor Tržnice, koji je s predsjednicom Nadzornog odbora Tržnice, Zvjezdanom Tumom Pavlov, o smanjenju zakupa i utjecaju takvog poteza na poslovanje Tržnice kao gradske tvrtke prethodno razgovarao s gradonačelnikom, Krešimirom Bubalom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zakupci su takvu odluku dočekali s odobravanjem. Uz dogovoreno smanjenje cijena i druge oblike pomoći koje im je Tržnica ponudila, vjeruju da napokon imaju šansu za preživljavanje na tržištu. "Imam u zakupu jedan kiosk i dva štanda, tako da ću nakon smanjena cijena mjesečno uštedjeti 1.000 kuna. To će mi svakako pomoći da stabiliziram poslovanje. No više od smanjenja cijena najma sve nas se dojmio pristup Tržnice rješavanju problema. Prvi smo put sjeli kao ljudi i razgovarali. Vjerujemo da će ispuniti obećanja", kaže zakupac Mirjam Koški.

TEKST: Ivana Kukić Solar (Glas Slavonije) / FOTO: fotoarhiva SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!