Vijesti / Osijek

VIDEO: Započela dvodnevna konferencija HZZ-a

VIDEO: Započela dvodnevna konferencija HZZ-a

Projekt financira Europska unija iz sredstava IPA. Ukupna vrijednost projekta je 99 tisuća eura, a eurospka ga unija financira u 85 postotnom iznosu.

Projektom «Umrežavanje, obrazovanje i podizanje konkuretnosti za više boljih poslova» želja je Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao nositelja projekta, utjecati na podizanje konkuretnosti malih i srednjih poduzeća, a time i na smanjenje nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji te na aktiviranje lokalnih dionika na tržištu rada.

Glavne su aktivnosti projekta analiza dosadašnjih mjera i izrada novih, lokalnih specifičnih mjera aktivne politike zapošljavanja na području naše županije te izrada programa osposobljavanja za mala i srednja poduzeća na temu Upravljanje ljudskim potencijalima.

Projektom se planira osposobiti 50 vlasnika ili zaposlenika malih i srednji poduzeća. Tijekom jučerašnjeg dana predstavljeni su primjeri dobre prakse projekata vezanih uz zapošljavanje i razvoj ljudskih potencijala iz zemalja okruženja dok će se sutra predstaviti cjelokupne mjere aktivne politike zapošljavanja za 2011. i 2012. HZZO-a te nacionalne i županijske potpore poduzetnicima.

Govoreći o nezaposlenosti, istaknuto je kako je krajem veljače zabilježeno 35.387 nezaposlenih te činjenica kako je zaustavljen rast.
Manji je broj novoprimljenih na Zavod te se povećalo zapošljavanje.

 

{youtube}Ppron03v4aE&tracker=False{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!