Vijesti / Osijek

Na vidiku rješenje problema pristupne ceste za Avenue Mall

Na vidiku rješenje problema pristupne ceste za Avenue Mall

- pri kraju je, tvrde, rješavanje svih problema oko raskrižja Mandićeve i Ulice Lipik (pristupne ceste za Avenue Mall). Čestice potrebne za rekonstrukciju sada su, poručuju iz GTC-a, u cijelosti usklađene u zemljišnim knjigama i katastru te je sve spremno za izdavanje potvrde glavnog projekta  (građevinska dozvola).

Dodatni korak k dobivanju toga "papira" napravila je i gradska uprava, koja je odobrila novi parcelacijski elaborat. Istovremeno, apeli za pomoć lokalne uprave upućeni prema državnim tijelima čuli su se u Ministarstvu gospodarstva. Državni tajnik Robert Markt dopisom je potvrdio da se ako se rekonstrukcija raskrižja donira lokalnoj upravi bez daljnjih obveza ne krši Zakon o javnoj nabavi (dakle, da tvrtke odrade posao i ne naplate ga Gradu). Pravna služba gradske uprave, međutim, upozorila je na odredbe Zakona o međusobnim odnosima te je raspisala vlastiti natječaj za rekonstrukciju toga raskrižja. U GTC-u, pak, kažu da su spremni i na tu varijantu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prema neslužbenim informacijama, u narednih nekoliko dana očekuje se rješenje Upravnog suda kojim će se riješiti da Kajetan Šeper nema pravo na povrat čestice 9711/2, čime će se potvrditi već dva puta donesena odluka Županijskog ureda državne uprave", tvrdi dobro upućeni izvor, blizak investitoru. "Raduje nas što je Avenue Mall Osijek pred otvorenjem. Pozdravljamo i otvorenje Portanove. Smatramo da će otvorenjem dva kvalitetna trgovačka centra Osijek postati regionalna shopping destinacija te ponovno pozivamo, ovaj put i javno, upravu Portanove na suradnju u promociji i marketingu Osijeka u čitavoj regiji. Na građanima je, pak, da procijene koji im je centar šarmantniji i privlačniji" - poručuje direktor GTC-a Siniša Slijepčević.

 

Najbolja razvojna tvrtka

Iz GTC-a poručuju da se za samo otvorenje priprema niz iznenađenja, no detalje još ne žele otkriti. GTC je, inače, po četvrti put dobio nagradu “Developer of the Year” za 2010. godinu, kao najbolja razvojna tvrtka u središnjoj i istočnoj Europi. Nagrada CEE Insight foruma i Financial Timesa svečano je dodijeljena 2. ožujka.

Tekst: M.Mihaljević (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!