Vijesti / Osijek

Microsoft dolazi u Osijek stvarati nove Bill Gatese!

Microsoft dolazi u Osijek stvarati nove Bill Gatese!

Gigant na području informatike, nakon Varaždina i Splita, i u Osijeku otvara svoj istraživački centar.

Županijski savjet mladih na pragu je velikog uspjeha jer bi, na njihovu inicijativu, do kraja godine u Osijeku mogao biti otvoren istraživački centar informatičkog giganta Microsofta!

Prema riječima predsjednika Savjeta mladih Osječko-baranjske županije Marija Marolina, preliminarni dogovori već su odrađeni, a sve ide u smjeru da će Osijek, uz Varaždin i Split, postati treći grad u Hrvatskoj s Microsoftovim istraživačkim centrom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


- Naši planovi idu u smjeru profiliranja Osijeka kao važnog središta za moderne tehnologije, a cilj je povezati poslodavce, studente, sveučilište i jedinice lokalne i regionalne samouprave kako bi stvorili pozitivno poduzetničko ozračje. Ideju podupiru Grad i Županija, a kako stvari stoje, do kraja godine Osijek će biti treći grad u Hrvatskoj s Microsoft istraživačkim centrom. Voditelj projekta je Alen Pekić, Microsoftov student-partner i student diplomskog studija poslovne informatike Ekonomskog fakulteta u Osijeku - najavljuje Marolin te dodaje da na području modernih tehnologija ima radnih mjesta i potencijala za daljnji razvoj.
Među ovogodišnjim aktivnostima Savjeta mladih tako se nalazi i organiziranje velike IT konferencije, trodnevne konferencije kojoj će Osijek, u partnerstvu s Microsoftom, biti domaćin u listopadu ove godine. Planirano je i održavanje Business management challengea, projekta kojim se želi unaprijediti kvalitetu fakultetskog obrazovanja, uvođenjem praktičnog rada u nastavni plan i program.

 

Modernizacija i unapređivanje fakultetskog obrazovanja

“Želimo unaprijediti i modernizirati fakultetsko obrazovanje, približiti programe realnim zahtjevima tržišta rada i na taj način omogućiti studentima lakše zapošljavanje jednom kada dođu do diplome. Također, studente ćemo educirati kako pisati životopis i koristiti društvene mreže u promoviranju sebe i svojih sposobnosti”, objašnjava Marolin.

Tekst: Ivan Sekol (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!