Vijesti / Osijek

Potpisan kolektivni ugovor za Dječje vrtiće

Potpisan kolektivni ugovor za Dječje vrtiće

Djelatnici osječkih Dječjih vrtića od jučer imaju novi kolektivni ugovor.

Nakon godinu dana pregovora, Grad Osijek i Sindikalna udruga u predškolskom odgoju i obrazovanju potpisali su na obostrano zadovoljstvo ugovor na četiri godine koji među ostalim u predstojećem razdoblju zaposlenicima jamči povećanje standarda.

Grad Osijek ove godine za dječje vrtiće izdvaja gotovo 30 miljuna kuna, od čega za plaće 370 zapolesnih ide oko 20 milijuna kuna. Upravo su plaće jedna od stavki novog kolektivnog ugovora kojeg je gradonačelnik Krešimir Bubalo nazvao realnim, te istaknuo kako se njime jamče brojna prava zaposlenika.

- S ovim ugovorom definiramo i masu plaća za iduće razdoblje jer želimo da se plaće u dječjim vrtićima, zaposlenika koji rade odgovoran posao izjednače sa osnovnom školstvom. Razlika je u ovom trenutku devet posto s tim da smo definirali i sve druge parametre koji su bitni za zaposlenike a koji ipak vode brigu oko puno naše djece -
naglasio je Bubalo.

Kolektivnim ugovorom u sindikatu su zadovoljni. Grad je kažu, dovoljno osjetljiv i ispunjava sve uvjete unatoč teškog gospodarskoj krizi.

-Ovaj kolektivni smo potpisali na četiri godine, jako je dobar s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi i naš grad i cijela država. Ljudi su s kojima se može razgovarati i dogovoriti
- ističe Dajana Vučko predsjednica sindikata predškolskog odgoja.

Zadovoljni mogu biti i roditelji vrtićaraca, jer najavljeno je kako do korekcija cijena vrtića koji su podsjećamo jeftiniji od hrvatskog prosjeka, neće doći. A iz Gradske uprave stiže i vijest kako će se nastaviti s obnovama osječkih osnovnih škola. Na red je tako došla i škola u Višnjevcu, a u planu je i projektiranje škola u Retfali, Cvjetnom naselju i Tenji.

{youtube}i-RDt_ebPBk{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!