Vijesti / Osijek

VIDEO: Otvoren učiteljski fakultet

VIDEO: Otvoren učiteljski fakultet

Nakon 118 godina tradicije učiteljskog obrazovanja u Osijeku i 13 godina postojanja Učiteljskog fakulteta, ta osječka obrazovna ustanova konačno je dobila vlastiti prostor. Obnovljena zgrada u ulici Cara Hadrijana novi je dom za oko 900 studenata i više od 80 djelatnika.

Prvo predavanje u novoj zgradi, novoj predavaonici i s novom opremom.  Studenti predškolskog odgoja prošlu akademsku godinu proveli su u svojevrsnom podstanarskom statusu i kažu kako je sada neusporedivo bolje.

Na svečanosti povodom otvorenja nove zgrade, istaknuto je kako Učiteljski fakultet trenutačno broji oko 900 studenata na dva sveučilišna studija: onom učiteljskom te onom ranog i predškolskog odgoja.
Trenutačno ima 82 djelatnika, od toga 63 nastavnika, a svi su uvjereni kako će novi prostor za čiju je obnovu i opremanje utrošeno oko 25 milijuna kuna, višestruko podići standarde studiranja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učiteljski fakultet ima i dislocirani studij u Slavonskom Brodu, a posebno su ponosni na suradnju s londonskim Institute od Education. U pripremi su i čekaju odobrenje novi studiji Učiteljskog fakulteta poput inkluzivne pedagogije, građanskog odgoja i dramskog odgoja i likovne kulture. Za širenje kažu, sada imaju uvjete. Preseljenje u kampus čekaju još neki osječki fakulteti, no neće sve ustanove sveučilišta preseliti u njegov prostor.

Kralik je izrazila nadu kako će Poljoprivredni fakultet biti slijedeći fakultet koji će u potpunosti preseliti u kampus, a to bi se, prema očekivanjima, trebalo dogoditi do 31. svibnja ove godine kada se obilježava Dan osječkog sveučilišta.

VIDEO:

{youtube}GHVHTyXc0Yw{/youtube}

 

Tekst i video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!