Vijesti / Osijek

Osječani nisu trpili Pernarove egzibicije!

Osječani nisu trpili Pernarove egzibicije!

Otprilike 700 prosvjednika skupilo se na drugom osječkom prosvjedu koji su organizirali Mladi Slavonije i Baranje. Prosvjedu se pridružio i zagrebački "profesionalni prosvjednik" Ivan Pernar, no njegov show nije prošao kod Osječana.

Prosvjednici su se skupili prvo na trgu Ante Starčevića. Iako je broj prisutnih bio nešto manji nego prošli puta, sam je prosvjed bio puno bolje organiziran.

Osim predstavnika inicijative Mladi Slavonije i Baranje, govore su održali i Tomislav Pokrovac iz Sindikata hrvatskih seljaka, poznati operni pjevač Dali Mor te još nekoliko građana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nabrojali su sve Vladine grijehe i spomenuli svoja tužna iskustva prouzročena nezaposlenošću. Ivan Lončar je zapalio svijeću kao simboličan čin ispraćaja Vlade koja je na samrti. A onda se u cijelu priču uključio Ivan Pernar. Iako je prvo popraćen ovacijama, nakon što je njegov pobočnik pozvao na rušenje zastave HDZ-a, začuli su se i prvi zvižduci. Lončar je oštro upozorio da se takve stvari neće tolerirati kao i da treba rušiti Vladu a ne zastave.

Prosvjednici su se zatim uputili prema sjedištu HDZ-a koje je bilo okruženo jakim snagama interventne policije. Počelo je gađanje grudama, a Pernar je tražio put prema zgradi i pozivao na probijanje policijskog kordona. Osječani to nisu trpili, oštro su reagirali, otjerali Pernara koji je dobio i pokoji udarac. Također su redari iz redova Mladih Slavonije i Baranje potjerali zamaskirane pojedince iz zadnjih redova koji su uporno bacali grude, kao i staklene predmete.

Nakon toga se povorka uputila Europskom avenijom prema Radićevoj, a zatim je napravila krug Vukovarskom, Trpimirovom pa opet kroz Europsku aveniju prema osječkom središnjem trgu.

Zanimljivo je bilo i pred osječkim zatvorom, gdje su prosvjednici kratko zastali uz povike "Vladu u zatvor!", "Hrvatska policija - mito i korupcija!" i sl., a sa prozora zatvora odjeknuli su pljesak i ovacije.

U svakom slučaju, Osječani su pokazali da znaju mirno i dostojanstveno prosvjedovati te efikasno elimirati sve provokacije koje pojedini egzibicionisti žele forsirati iza svojih kukuljica, a sve s ciljem kompromitiranja iskrenog bunta naroda.

Galeriju pogledajte OVDJE

{youtube}ZAgZtmk1Pm8{/youtube}

{youtube}4e3z-rdw57I{/youtube}

TEKST I FOTO: Marko Banić (SiB.hr)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!