Vijesti / Osijek

Otvoren Osječki proljetni sajam

Otvoren Osječki proljetni sajam

170 izglagača, donacija 50 000 kn OS Vladimira Becića i puno više na ovogodišnjem sajmu koji traje do nedjelje.

Najznačajnija je to i prva ovogodišnja sajamska manifestacija na Pampasu koja je okupila 170 izlagača iz Hrvatske, te goste iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Češke.

Proljetni sajam poljoprivrede i prehrane orijentiran je na agrotehniku i poljomehanizaciju te sjemensku robu i zaštitna sredstva u poljoprivrednoj proizvodnji. Unatoč teškim gospodarskim vremenima, ove je godine izlagača više nego ranijih godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknuto je kako je naglasak ovoga sajma na prehrambenoj industriji i preradi, jer su to potencijali ovoga dijela Hrvatske.

Važnost potencijala ove regije i proizvođača hrane istaknuo je i osječki gradonačlenik Krešimir Bubalo koji je ponovio kako ne mogu ti koji proizvode najlošije proći te da barometnom cijena želi ukazati građanima gdje je kupnja najpovoljnija.

Istaknuo je kako se želi zastupnjenost slavonsko-baranjskih proizvoda u trgovačkim centrima, ali i da se očekuje da proizvođači imaju najveću razliku u cijeni. Inače, na 2.000 četvornih metara zatvorenog i 5.000 otvorenog izložbenog prostora, osim robe široke potrošnje i mehanizacije iz Hrvatske predstavljaju se i gospodarske komore Pule, Vukovara i Tuzle, desetak čeških tvrtki te slovenske i bosansko-hercegovačke. Osim što se može pogledati ponuđeno, dobiti potrebne informacije o proizvodima i uslugama, sajam je i mjesto sklapanja novih poslova i buduće suradnje.

Tako je slovenska tvrtka Keter Organica potpisala sporazum o suradnji pri gradnji bioplinskog postrojenja u Dalju, a nakon čega planiraju pokrenuti i plasteničku proizvodnju.

Također, Keter Organica je uručila donaciju od 50.000 kuna za opremanje osječke osnovne škole Vladimira Becića koja je nedavno stradala u požaru. Recimo još, kako je sajam otvoren do nedjelje navečer, do kada će se održati niz stručnih predavanja.

{youtube}ldI5T4px8f8{/youtube}

Tekst i video: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!