Vijesti / Osijek

Jeftina zemljišta za mlade obitelji

Jeftina zemljišta za mlade obitelji

Mlade osječke obitelji ove bi godine mogle lakše doći do svoje prve nekretnine. Čelnici Grada Osijeka najavili su novi projekt potpore u rješavanju stambenog pitanja o kojem se više moglo čuti na današnjem sastanku u Kuhačevoj 9.

Cijene zemljišta prosječne veličine za gradnju obiteljske kuće u Osijeku kreću se oko pedesetak tisuća eura, što je za jednu mladu obitelj puno, kazao je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Kako bi im pomogao u gradnji obiteljske kuće, Grad će po povoljnim uvjetima zainteresiranim obiteljima ponuditi parcele u svojem vlasništvu. Za početak - 27 parcela u ulici Jela u Cvjetnom naselju.

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
Ići ćemo stimulativno na neki način u kupnju, stimulativno u smislu da damo mladim novoformiranim obiteljima kao isto kod rješavanja kupovine stanova, davati uz minumalnu ili gotovo nikakvu cijenu zemljišta koja su na tim lokacijama. Raspisat ćemo natječaj i pružiti mogućnost da oni koji žele, a kupuju prvu parcelu da im se iziđe u susret.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad Osijek napravio je danas i velik iskorak kad je u pitanju Trgovački centar Avenue Mall. Iako zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ne može početi rekonstrukcija raskrižja Ulice svetog Leopolda Bogdana Mandića i Ulice Lipik, koja je potrebna za dobivanje uporabne dopzvole, Grad je odlučio osigurati sve preduvjete.

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
Pokrećemo javnu nabavu za izgradnju tog raskrižja, ali ona će biti uvjetna sa rješavanjem pitanja zabilježbe gospodina Šepera na toj lokaciji. Mi želimo da se stvore preduvjeti da se to može napraviti, ali ja vam danas točne rokove ne mogu reći.

DANIJELA LOVOKOVIĆ - zamjenica gradonačelnika Osijeka
Tek kad zabrana raspolaganja bude gotova sukladno zakonu, onda nadležni Upravni odjel Grada može izdati potvrdu glavnog projekta kojim će se dozvoliti rekonstrukcija raskrižja.

Dok se jedna rekonstrukcija čeka, druga je već - učinjena. Jedan od simbola Grada Osijeka, skulptura Grupa građana, trebao bi se u punom sjaju vratiti na svoje staro mjesto na Trgu Ante Starčevića  i to u iduća četiri mjeseca.

Grad Osijek i ove će godine sklopiti Ugovor s Udrugom „Pobjede“ (ujedno i dobitnikom javnog priznanja Zahvalnice Grada Osijeka za 2010. godinu) o sufinanciranju rada Udruge u 2011., odnosno za rad Azila za napuštene pse u Nemetinu, za koji je ove godine Grad izdvojio 100.000,00 kuna.
Prihvaćena je i Odluka o sufinanciranju izrade Elaborata o stanju konstrukcije, prijedlog mjera sanacije i idejni projekt za zgradu T2 projekta Tehnopolis Osijek, u iznosu od 50.000,00 kuna.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković izvijestila je o svom radnom sastanku u Novom Sadu, s kojim će se Grad Osijek u partnerskom odnosu prijaviti za uvrštavanje Tvrđe i Petrovaradina na popis UNESCO-ve baštine.


VIDEO:
{youtube}
LlJ1bcFFcAQ{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!