Vijesti / Osijek

Kamenjem i grudama razbili 16 prozora III. gimnazije

Kamenjem i grudama razbili 16 prozora III. gimnazije

Opasni vandalski incident, u kojemu je skupina mladića kamenim kockama i grudama snijega porazbijala 16 prozora na učionicama III. gimnazije, po svemu sudeći, počinili su učenici druge srednje škole.

"Dosadašnja istraga pokazala je da su posrijedi najvjerojatnije maloljetnici, ali ne želim prejudicirati koju školu pohađaju. Za sada je to kazneno djelo uništavanja i oštećenja tuđe stvari", ističe Marko Ćaleta iz PU osječko-baranjske.

Za punoljetne osobe predviđene su novčane kazne u iznosu od 150 dnevnih dohodaka ili jedne godine zatvora, ali budući da je riječ o maloljetnicima, vjerojatno će se "provući" samo s manjom novčanom kaznom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnateljica gimnazije Snježana Barabaš-Seršić ističe da šteta na prozorima, drvenim okvirima i inventaru u razredu iznosi 3-4 tisuće kuna.

"Policiji smo poslali snimke i fotografije 'skinute' s videonadzora škole. Na njima se vide počinitelji, ali je pitanje hoće li ih uspjeti identificirati jer uglavnom imaju šalove i kape", kaže. Ni ona ni policija ne žele to reći otvoreno, ali se sumnja da su vandali učenici Elektrotehničke i prometne škole, koji su u to vrijeme bili u smjeni i na velikom odmoru.

Ravnatelj te škole Ladislav Lukavec je oprezan. "Da, policija je toga dana napravila očevid i kod nas, ali ne znam detalje. Ako su posrijedi učenici naše škole bit će primjereno kažnjeni", kaže Lukavec. Kako doznajemo, ako se pronađu krivci, prijeti im izbacivanje iz škole.

Vodstvo gimnazije doznalo je da učenici druge škole putem Facebooka za jučer oko 15,30 sati dogovaraju novi napad pa su to javili policiji. Pred gimnazijom se zbilja skupila masa učenika i komešala, ali ih je “ohladio” pogled na četiri policajca pa su se brzo razišli.

T.Levak (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!