Vijesti / Osijek

VIDEO: GV o gradnji mosta, Eurodomu, A. Mallu...

VIDEO: GV o gradnji mosta, Eurodomu, A. Mallu...

Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog odluke o dugoročnom zaduženju grada Osijeka od 35 milijuna kuna, uz kamatu od 3,12 posto, za nekolicinu novih investicija u gradu: od obnove Trga Slobode i paviljona Gradski vrt do početka realizacije novoga mosta preko Drave.
193ed85ec4ff8be3024ebb0c5f0c3690.jpg

Gradski su čelnici kamatu nazvali europskom te istaknuli kako je to nagrada za odgovorno poslovanje Grada. Čestitke su stigle i iz oporbenih redova, a jedina primjedba bila je vezana uz urbanističke detalje izgradnje novoga dravskoga mosta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U gotovo idiličnom tonu i rekordnom roku održana je 13.-ta sjednica Gradskoga vijeća Osijeka. Čak je i izvješće o radu gradonačelnika Krešimira Bubala za drugih 6 mjeseci protekle godine usvojeno jednoglasnom odlukom svih gradskih vijećnika, uključujući i oporbeni HDZ, HSP i SDP. Jedina primjedba odnosila se na formu izvješća.

Da je gradska uprava na pravome putu dokaz je i kamata od svega 3,12 posto koju je grad dobio za dugoročno zaduženje u 2011.-toj godini, rečeno je na sjednici. Riječ je o kamati koju nema ni jedan veći grad u Hrvatskoj i koja se nije dobivala ni u najboljim vremenima ove zemlje. Najveći uspjesi ministra Šukera, istaknuto je, bili su 6,5 i 7,4 posto.

Inače, Gradsko je Vijeće donijelo i odluku o sufinanciranju projekta Tera Osijek – znanstveno inkubacijskog poslovnog centra do 2015.-te godine, a prihvaćene su i nove izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada. Na aktualnom satu gradonačelniku Bubalu i zamjenicima postavljeno je 20-tak vijećničkih pitanja.

Problematika vlasničkih odnosa, koji koče otvaranje Avenue malla, u nadležnosti je resornog ministarstva pravosuđa, odgovorio je Bubalo, rekavši kako će grad sa svoje strane učiniti sve kako bi se centar što prije otvorio. Druga, višegodišnja pravna zavrzlama oko kuće kod nadvožnjaka na Vinkovačkoj cesti, koja je kočila izgradnju južnoga traka južne osječke obilaznice, je napokon razriješena, rekao je na samome završetku sjednice Gradskoga vijeća.

VIDEO:

{youtube}BJ1euSQu74M{/youtube}

DETALNIJE I OPŠIRNIJE:


O novom mostu i  kamati po kojoj se Grad Osijek zadužio govore : T. Papić, D.Lovoković, I.Završki i  I.Vrdoljak 

{youtube}qOmXvU00qDk{/youtube}

O izvješću gradonačelnika za razdoblje od 1.srpnja 2010. do 31.prosinca 2010. govore : J.Škorić, I.Završki, K.Bubalo,

{youtube}ILHDmhp4ADo{/youtube}


O promjeni sjedišta Osječke pivovare, završetku Istarske ulice, Eurodoma i Avenue Malla kao i o ostalim pitanjima na GV govori gradonačelnik Krešimir Bubalo :

{youtube}7Oopwrvhuw4{/youtube}

TEKST: STV



Izdvojeno

Reci što misliš!