Vijesti / Osijek

VIDEO: Sutra se otvara Osječki proljetni sajam

VIDEO: Sutra se otvara Osječki proljetni sajam

Na osječkom će Pampasu u petak, u 11 sati, biti otvorena najznačajnija sajamska priredba u ovom dijelu Hrvatske – Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane.

Sve je spremno za 18. osječki proljetni sajam, na kojemu će sudjelovati više od 170 izlagača iz Hrvatske, Češke, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Manifestacija je to važna za ovaj dio zemlje koji želi razvijati gospodarstvo i koji se posebno oslanja na poljoprivredu. Zato se ove godine na sajmu stavlja naglasak na – finalizaciju poljoprivrednih proizvoda i prehrambenu industriju.

SAŠA URANJEK - direktor Osječkog sajma
Upravo zato što je to značajan segment djelatnosti ovoga kraja, kako velikih firmi, malog poduzetništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Bit će to i prava smotra maloga poduzetništva, također i mjesto razmjene iskustava i stvaranje novih poslovnih mogućnosti. No, prilika je to i za predstavljanje Osijeka, Slavonije i Baranje onima koji će na sajam doći izdaleka.

KATARINA PEKANOV - tajnica HGK – Županijske komore Osijek
Osijek je grad kulture, Osijek je grad kulturnog turizma i zaslužuje imati sajam, jer ga ima od 1853.

A proljetni sajam ima, dakle, od prije 18 godina. Priredba je to okrenuta poljoprivrednim proizvođačima koji se sve više žale da na njihovim proizvodima trgovci uzimaju velike marže.

Gradonačelnik Osijeka, Krešimir Bubalo, zato je najavio borbu s trgovcima za što niže cijene i to tako što će gradske službe mjesečno izvještavati o cijenama.
KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
Gdje su to cijene jeftinije, gdje su najveće u trgovačkim lancima, pekarama. A ne da netko vodi licemjernu politiku u odnosu na naše građane. Želimo reći tko to pomaže našim građanima i koji zarađuju na našim sugrađanima i našim proizvođačima.

Kao reakciju na preseljenje sjedišta Osječke pivovare u Vinkovce, gradonačelnik Bubalo nazvao ju je Vinkovačkom pivovarom te joj zahvalio što je pokrovitelj sajma u Osijeku!
Recimo još da će 18. proljetni sajam obilježiti brojni stručni skupovi, između ostaloga, o ekološkoj proizvodnji na malim površinama i o financiranju poljoprivredne proizvodnje iz IPARD programa.  Sajam se, dakle, otvara u petak u 11 sati, i traje do nedjelje navečer. Ulaz i parkiranje se ne naplaćuju.

VIDEO:
{youtube}kS0qJQsJG4Q{/youtube}



TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!