Vijesti / Osijek

Šteti ugledu HDZ-a, ali ih zastupa u Vijeću!

Šteti ugledu HDZ-a, ali ih zastupa u Vijeću!

Zbog vođenja stranke koji “šteti ugledu HDZ-a u Osijeku” nedavno je preko noći smijenjen višegodišnji šef gradskog HDZ-a Dragan Kovačević.

Skupa s njime, iz vrha lokalnog HDZ-a uklonjeni su i njegovi suradnici, a da Kovačević u međuvremenu nije u javnosti prozborio ni riječ. Dragan Kovačević, ako se pojavi, nedvojbeno će biti u središtu pozornosti sutrašnje sjednice Gradskog vijeća. Jer, premda "šteti ugledu HDZ-a" on je i dalje, skupa s bliskim mu Josipom Škorićem i Ivanom Vuletićem, 'glas' HDZ-a u najvišem gradskom tijelu.

- Oni su i dalje članovi HDZ-a, dobili su povjerenje birača i nije mi na kraj pameti tražiti njihove ostavke u GV-u. Oni zastupaju HDZ, a ja želim suradnju sa svima - poručuje stranački povjerenik Tugomir Kuduz. Upitan što ako vijećnici, ili bar neki od njih, odbiju suradnju s novim vodstvom, odgovara kako vjeruje da do toga neće doći.
- U kontaktu smo kad treba. Kad sam zadnji puta razgovarao s Kovačevićem? Prije nego se ovo dogodilo - priznaje Kuduz te dodaje da je s Vuletićem razgovarao nakon sjednice Vijeća GČ Retfala. Na pitanje zna li uopće dnevni red sutrašnje sjednice, kratko kaže: “Danas ću ga saznati. Imam puno obveza”. Iz 'oporbenih' redova unutar HDZ-a, međutim, stiže tvrdnja da su dnevni red i prateći materijali u Lučki prilaz stigli prije “pet-šest dana”. Gradske službe potvrđuju da su svim strankama koje participiraju u Vijeću materijali poslani 24. veljače.

Do Kovačevića se već dugo ne može, no potvrđeno nam je kako s novim vodstvom nema nikakvog kontakta. Da s novim čelnicima nije uopće razgovarao, potvrđuje i Škorić. Dakle, ne postoji gotovo nikakva komunikacija između dviju strana. Kuduz je jučer nastojao biti maksimalno korektan prema “svojim” vijećnicima. Ipak, otkriva kako će na sjednici GV-a nazočiti pojedini članovi Povjerenstva, a ako bude u Osijeku, i sam namjerava doći na sjednicu.
“Nema potrebe ni za kakvom kontrolom, pa ni od povjerenika. Imam svoj stav i mišljenje o svakoj temi. Ne treba mi nikakav mentor, svoj mandat namjeravam odraditi do kraja” - kaže Škorić.

Vuletić: zastupamo hdz


Mi i dalje zastupamo HDZ, bez obzira što više nismo u upravljačkim strukturama. U velikim strankama promjene su normalne, a ja nisam u sukobu ni s kim. Sportskim rječnikom, postoji uprava, trener i igrači. Uprava, dakle vrh HDZ-a, odlučila je promijeniti trenera i na to ima pravo. Momčad mora i dalje igrati. Možda povjerenik zbog obveza nije imao vremena za sastanak, no mi ionako nismo samo transmisija, zastupamo i vlastite stavove - kaže Vuletić. Ako, dodaje, ne bude drugačije odluke stranke, namjerava mandat odraditi do kraja.

”Draganova struja”

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Draganova struja” nema nikakvih dvojbi o tome tko stoji iza posljednjih događanja u osječkom HDZ-u. Zapovjedna linija, prema njima, ide od Kuduza i Josipa Slapića, preko Tomislava Ivića do Vladimira Šeksa. Kažu, također, kako su pojedini “pučisti” već nagrađeni.

Tekst: www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!