Vijesti / Osijek

Dogovor uprave Tržnice i zakupaca

Dogovor uprave Tržnice i zakupaca

Svi prodavači, korisnici klupa i kioska na osječkog Glavnoj tržnici, danas ponovno rade, jer su iz Grada Osijeka dobili informaciju da će im biti kompromisno riješeno pitanje visokih zakupa zbog čega jučer veći dio prodavača nije radio, a direktoru Tržnice su predali zahtjev da im se cijene najma snize za 50 posto.

Jučer su radili samo prodavači voća i povrća, a danas je svih 30-tak obrtnika na svojim radnim mjestima, kazao je Goran Đuričić, koji je jučer u ime svih okupljenih korisnika tržišnog prostora predao zahtjev za snižavanje cijena najma direktoru osječke Tržnice d.o.o. Željku Kriviću. Dodao je kako im je iz Grada poručeno da će biti zadovoljni kompromisnim rješenjem.
Napomenuo je kako već više godina upozoravaju na visoke iznose najma zbog čega je u protekle dvije godine značajno smanjen broj obrtnika na osječkoj Tržnici. Istaknuo je kako su cijene najma previsoke te za kiosk mjesečni najam iznosi 2400 kuna, a za klupe tisuću kuna mjesečno.
Direktor Tržnice Željko Krivić rekao je danas kako je jučer sazvao izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora, na kojoj su bili i predstavnici obrtnika, te da će se u dogovoru s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom naći kompromisno rješenje.

IZVOR: HRT - Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!