Vijesti / Osijek

Prijavite se za "iMOS" u Proni centru

Prijavite se  za

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u sklopu projekta “Regionalni informativni centar za mlade Osijek”, u nastojanjima podizanja kvalitete informiranja mladih, i ove godine poziva sve institucije, organizacije, nevladine organizacije, civilne inicijative i poslovni sektor koji direktno ili indirektno rade s mladima, da na „iMOS“-u (Informiranje mladih Osijek) ponude mladima i javnosti informacije o svojim programima, projektima i aktivnostima za mlade (npr. mogućnosti uključivanja, popusti, stipendije, posao, volontiranje, usluge, pomoć...), te se prigodno priključe obilježavanju Europskog dana informiranja mladih, 17. travnja. Ovogodišnji „iMOS“ provodi se uz financijsku potporu Grada Osijeka.

Ideja organiziranja prošlogodišnjeg „iMOS“-a potekla je od strane Savjetodavnog odbora Regionalnog info-centra za mlade, sastavljenog od predstavnika: Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka, Centra za socijalnu skrb, Ministarstva unutarnjih poslova – Policijska uprava Osječko-baranjska, Gradskog društva Crvenog križa, Volonterskog centra, Medicinskog fakulteta, Zavoda za zapošljavanje, područna služba Osijek, Agencije za razvoj OBŽ, Mažoretkinja grada Osijeka i Škole za tekstil dizajn i primijenjenu umjetnost. Motivirani uspješnom realizacijom prethodnog „iMOS“-a, i ove godine smo zajedno su krenuli u organizaciju ove aktivnosti, kako bi istu, koja se pokazala vrlo uspješnom i korisnom za informiranje mladih na našem području, pretvorili u tradiciju. Predstavnici navedenih institucija i organizacija aktivno sudjeluju u organizaciji samog događaja, kao i konačnoj realizaciji „iMOS“-a, 15. travnja. Glavni cilj „iMOS“-a je podići nivo informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„iMOS“-om žele obuhvatiti područja informiranja mladih iz Nacionalnog programa za mlade i Programa za mlade na području grada Osijeka:

     - Obrazovanje i informatizacija

     - Zapošljavanje i poduzetništvo

     - Zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje

     - Socijalna politika prema mladima

     - Aktivno sudjelovanje mladih u društvu

     - Kultura i slobodno vrijeme

     - Mobilnost i informiranje

Vjeruju da se svi koji direktno ili indirektno rade s mladima između 15 i 30 godina mogu naći barem u jednom od navedenih područja, te se nadaju da „iMOS“ vide kao dodatnu mogućnost približavanja mladima i javnosti, kao i osobnu promociju.

Ukoliko želite sudjelovati, molimo Vas da svoj interes iskažete putem prijavnog obrasca koji se nalazi u privitku, kako bi sami događaj mogli na vrijeme i kvalitetno sve organizirati.  Rok za iskazivanje interesa je 15. ožujka 2011.,  nakon čega će pozvati sve zainteresirane na zajednički sastanak i dogovor.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, možete se javiti na: e-mail: [email protected] , tel.:  031/283 056 ili na mob.: 098/171 98 13. Prijavni obrazac možete poslati na isti e-mail ili na fax broj: 031/207-427.

{edocs}prijavni_obrazac_imos_2011.doc,490,360{/edocs}

Klikni OVDJE za download prijavnice.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!