Vijesti / Osijek

GPP nabavlja nova vozila

GPP nabavlja nova vozila

U Gradskom prijevozu putnika planiraju novu shemu prometovanja u koju će biti uklopljena vožnja trima novim mini autobusima koji bi trebali početi prevoziti putnike krajem svibnja.

Također, GPP želi poboljšati prijevoznu kvalitetu kupovinom četiriju rabljenih zglobnih autobusa, tzv. harmonika. Naime, još u svibnju 2010. godine Grad je odobrio GPP-u kupnju triju mini autobusa nabavne vrijednosti 1,650.000 kuna bez PDV-a za prijevoz kroz Josipovac, Višnjevac i Uske njive, ali kupovina je “zapela” zbog žalbe u postupku javne nabave.

Tada je GPP u transparentnoj javnoj nabavi uvjetovao dvogodišnje jamstvo i isporuku u roku 120 dana. Državna komisija za kontrolu javne nabave GPP-u je poništila postupak kupnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novi je natječaj uspješno završen, odabran je najbolji ponuditelj tvrtka Auto Hrvatska. Tri minibusa vozit će tzv. kružnim linijama u Josipovcu do tramvajskog okretišta u Višnjevcu, na liniji kroz Uske njive i na liniji KBC Osijek-Jug 2. Za desetak dana bit će raspisan natječaj za kupovinu četiri rabljena zglobna auutobusa. Investiciju je, također, odobrio Grad Osijek jer su autobusi potrebni za linije kroz Čepin i Tenju odakle prevozimo veliki broj putnika, najviše učenika i radnika u 'špicama' ujutro, u podne i navečer”, pojašnjava Josip Nađ, zamjenik direktora osječkog GPP-a.

TEKST: N. Špoljarić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!