Vijesti / Osijek

Osijek dobiva novo klizalište?

Osijek dobiva novo klizalište?

Iako je nedjelja (27. veljače) trebala biti zadnji dan sezone klizanja, u Športskim objektima su, zbog vremenskih uvjeta pogodnih za rad klizališta, odlučili sezonu produžiti za bar još jedan tjedan.

U Športskim objektima su zadovoljni sezonom na izmaku. Ukupno je od 10. prosinca do 20. veljače prodano gotovo 25.000 ulaznica za led, a iznajmljeno je 12.500 pari klizaljki. U usporedbi s godinom prije, to je porast od 20 posto u broju prodanih ulaznica i 15 posto više iznajmljenih klizaljki. Pozitivnoj statistici pogodovale su vremenske prilike jer je ove zime klizalište zbog visokih temperatura bilo zatvoreno samo nekoliko dana.

"Zadovoljni smo i organiziranom školom klizanja, radom hokejaškog kluba Kune i raznim prigodnim manifestacijama organiziranim na ledu. Jasno je i da klizalište na Sokolskom domu postaje tijesno pa se razmišlja o novom klizalištu na prostoru teniskih terena u Perivoju kralja Tomislava", kaže direktor Športskih objekata Zvonko Ibriks.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je novo klizalište tek na razini ideje, o mogućnostima njezine realizacije ozbiljno se razmišlja. "Raznim programima potičemo mlade na sport i rekreaciju pa mi gužva na klizalištu godi. Potrudit ćemo se da popravimo uvjete i da Osijek dobije veće klizalište", rekao je dogradonačelnik Ivan Vrdoljak. Novo bi klizalište pokrivalo površinu četiri teniska terena te bi dimenzijama zadovoljilo uvjete za mogućnost organiziranja službenih sportskih natjecanja na ledu.

- Oprema na Sokolskom domu je dotrajala i traži određena ulaganja, stoga je možda bolje nabaviti novu opremu te organizirati bolje i veće klizalište. Prema procjenama, taj bi projekt stajao oko milijun i pol kuna, ali to je investicija koja bi se brzo vratila - kaže Ibriks.

TEKST: I.Sekol (Glas Slavonije)/FOTO: SiB.hr arhiv


Izdvojeno

Reci što misliš!