Vijesti / Osijek

VIDEO: Mladi Osječani oduševljeni noćnim linijama GPP-a

VIDEO: Mladi Osječani oduševljeni noćnim linijama GPP-a

Gradski prijevoz tijekom noći žila je kucavica nekoga grada. Njegovo korištenje olakšava povratak kući mladih ljudi iz noćne zabave, ali i zasigurno smanjuje broj prometnih nesreća po gradu.

Subota. Oko 3 sata u noći. Osijek spava. Ili ipak ne – dijelovi grada tek u ovo doba žive punim plućima. Mladi, koji su za ovu noć završili noćni život krenuli su kućama i to – tramvajem ili autobusom. Posebna je to noćna linija baš za njih – kako bi na odredište stigli sigurno, a i jeftino. Vožnja stoji tek – 2 kune.
Što se tiče ponašanja mladih putnika u sitnim noćnim satima GPP ističe najvažnije – ne uništavaju vozila, ne smetaju  vozačima i, za sada, nema razloga razmišljati o promjenama linija niti cijene.

Podsjećamo, noćna je vožnja četvrtkom, petkom i subotom uvedena krajem studenoga prošle godine i to baš na inicijativu mladih. Vrlo se brzo to pokazalo dobrom odlukom!
"Tri tramvaja i jedan autobus prijeđu preko 300 km u toj noći i prevezu preko 500 – 600 putnika što je odličan rezultat." - ističe direktor Medić.
Odličan rezultat za GPP, a odlična usluga za mlade putnike.
A najveće je dobro u svemu tomu što se mladi iz noćnoga života više ne moraju vraćati ili pješice ili alkoholizirani sjedati za upravljač automobila.

{youtube}t5tpFRpKn7M{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst i video: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!