Vijesti / Osijek

PROSVJED: Zar da se tako mladi bojimo gladi?

PROSVJED: Zar da se tako mladi bojimo gladi?

Više stotina ljudi, a prema nekim procjenama i do tisuću, okupilo se prosvjedujući protiv Vlade. Ispred skupine 'Mladi Slavonije i Baranje' progovorio je Ivan te poručio kako je Hrvatima, a pogotovo Slavoncima i Osječanima dosta zapostavljanja, otkaza i nemogućnosti zapošljavanja te je za takve prilike optužio vladajuću garnituru.

{youtube}SDCz-JQp6sM{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekao je da je ovaj prosvjed opomena svima onima koji će tek doći na vlast te da se zamisle nad voljom i raspoloženjem naroda, kako ih ne bi zadesila sudbina današnjeg HDZ-a. Pozvao je sve građane Osijeka na jedinstvo i zaboravljanje stranačkih podjela kako bi si svi zajedno svojim glasom i buntom osigurali bolje sutra.

U jednom je trenutku uzeo isprintanu fotografiju Vlade te ju poderao i prožvakao, uz uzvike kako će sada Vlada napokon završiti gdje joj je mjesto, kroz njegov probavni sistem, u wc-u.

hNRDe.jpg

Prosvjednici su se prvo okupili na trgu Ante Starčevića, gdje je osim skupine 'Mladi Slavonije i Baranje', svoje mišljenje izrazilo još nekoliko građana, a svi govori su popraćeni burnim ovacijama i odobravanjem. Nakon toga prosvjednici su se uputili prema prostorijama HDZ-a, te su iste zasuli grudama i jajima, burno poručujući kako stranačkim i privatnim interesima više nema mjesta u vrhu Hrvatske. Tamo je došlo do kratkog sukoba sa jednim fotoreporterom, koji je prišao prosvjednicima i oštro im prigovarao zbog grudanja. Zatim je kolona krenula Radićevom ulicom, pa ulicom Hrvatske Republike, a prosvjed je okončan pred konkatedralom kolektivnom molitvom za bolje sutra.

{youtube}vYcQbt-PwdA{/youtube}

Zanimljivost u cijeloj priči jest činjenica da su prosvjed pratila samo tri temeljna policajca i jedna marica, a shodno tome nije ni došlo do zakuhavanja atmosfere ili čak brutalnog premlaćivanja prosvjednika kao što je bio slučaj u Zagrebu.

ORGANIZATORI PROSVJEDA POZIVAJU SVE GRAĐANE NA NOVI PROSVJED, ZAKAZAN ZA IDUĆU SUBOTU U 18 SATI!

Foto galeriju pogledajte OVDJE

TEKST I FOTO: Marko Banić (SiB.hr)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!