Vijesti / Osijek

Dvorana Gradski vrt najbolje je iskorištena od svih novih dvorana

Dvorana Gradski vrt najbolje je iskorištena od svih novih dvorana

Dok većina (megalomanskih) sportskih dvorana sagrađenih za SP u rukometu 2009. u Hrvatskoj uglavnom zjapi prazna, nastavno-sportska dvorana Gradski vrt odlično je iskorištena, dapače - najbolje od svih.

"Naša dvorana nije sagrađena namjenski za rukometni SP, nego je višefunkcionalna. Pritom nam je najvažnije da se ispunjavaju njezina sportska i nastavna funkcija", ističe Živčić.
Objekt ima pet različitih sportskih prostora – veliku dvoranu s 3.500 mjesta za sjedenje, manju s 1.200 stolica, dvije dvorane za borilačke sportove i atletski tunel. Tu su i bazen i sauna, iskoristivo predvorje, a k tomu velika dvorana može se posebnim pregradama podijeliti u tri dijela. "Gradski vrt je dom za 11 klubova iz šest sportova – muška i ženska odbojka i rukomet, taekwando, džudo, karate i atletika, za koje se tu svakodnevno održavaju treninzi, a vikendom i natjecanja. Nastavu tjelesnog kod nas imaju dvije srednje škole i sedam fakulteta, a navečer se ponekad održava i rekreacija. Dvorana je u pravilu iskorištena od 7 do 22 sata", dodaje Živčić.
Uz to, dvorana je tako do sada ugostila niz različitih sadržaja - koncerte, sajmove, izložbe, projekcije filmova te sportske i humanitarne spektakle poput nedavnog teniskog ogleda Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića. "Jedino su nam još nepopunjena četiri poslovna prostora od njih ukupno 16, ali i to ćemo ubrzo riješiti. U ostalim lokalima su ugostiteljski sadržaji, izložbeni prostori i uredi", zaključuje Živčić.

20 koncerata u godinu dana

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od listopada 2009. godine u Gradskom vrtu održano je 20 velikih koncerata, među kojima su najdojmljiviji bili oni Đorđa Balaševića, Zdravka Čolića, Tonyja Cetinskog, ansambla Lado, Miroslava Škore, Gibonnija i The Australian Pink Floyd Showa. "27. veljače dolaze Mladen Grdović, Vinko Coce i klapa Maslina, 6. ožujka Haris Džinović, a 26. ožujka Lepa Brena. S tim se broj koncerata penje na 23. Bit će toga još do kraja sezone", najavljuje Živčić.

Tekst: T.Levak / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!