Nova tvornica Kandita pred dovršetkom

Nova tvornica Kandita pred dovršetkom

snimak iz zraka- KanditNova tvornica Kandita

Kao što je to i bilo i planirano, u prvoj polovici 2014. završava se izgradnja jedne od najveće greenfield investicije u istočnom dijelu Hrvatske, nova tvornica Kandit.

Nova tvornica opremljena je prema najsuvremenijim tehnološkim standardima i predstavlja moderan industrijski pogon za proizvodnju konditorskih proizvoda. Nova tvornica Kandit prostirat će se na 22.000 četvornih metara i pogoni će biti certificirani za proizvodnju standardiziranu u zemljama EU. Od projektiranja do izgradnje tvornice angažirane su bile isključivo hrvatske tvrtke.

Tvornica Kandit, čija izgradnja je počela u ožujku 2013. godine u Nemetinu, istočnom dijelu grada Osijeka, u fazi je izvođenja završnih građevinskih radova, a izgradnja nove tvornice bila je podijeljena u nekoliko faza. Trenutno je u fokus, osim instalacije nove opreme i strojeva, na preseljenju postojećih tehnologija iz starih pogona u novu tvornicu. Kompletan proces preseljenja tvornice po fazama biti će dovršen do kraja lipnja.

kandit mentolPrvi mentol bomboni u novoj tvornici

Novo pristiglom opremom za proizvodnju čokolade tvornici će omogućiti proizvodnja novih proizvoda, dodatni kapacitet, veća produktivnost i uštede u proizvodnji. Ulaskom Hrvatske u EU, brišu se granice i otvaraju nova tržišta. Izgradnjom nove tvornice, uspješno će se razviti i poslovni procesi koji će omogućiti podjednaku orijentiranost na domaća i izvozna tržišta na kojima se očekuje i ostvarivanje rasta.

Inače, u novoj tvornici već je započela testna proizvodnja bombona Kandit Mentol zeleni, a uskoro će i ostali popularni Kanditovi proizvodi krenuti u testnu proizvodnju.

SiB.hr

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota