Vijesti / Osijek

U centru Osijeka otvara se zalagaonica

U centru Osijeka otvara se zalagaonica

Sigurno ste barem jednom na kanalima popularnog Discoverya i Historya pogledali neku od emisija o zalagaonicama, pawn shopovima diljem SAD-a i ujedno se zapitali kako to da kod nas nema ništa slično.

Na tom tragu, dva mlada poduzetnika odlučila su u Osijeku otvoriti zalagonicu na središnjem osječkom trgu u prostoru NAME.

Gradska zalagonica svoja vrata danas, 24. veljače, a građani će osim starinskih, antiknih predmeta, kao zalog moći ostaviti i nakit, automobil, motocikle, mobitele kao i sve ostalo za što bude procijenjeno kako se radi o vrijednosti koju se isplati založiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naravno, oni koji požele nešto prodati ili kupiti moći će to i učiniti ukoliko nas posjete. Tako više nećete morati čekati sajam antikviteta ako primjerice poželite antiknu lampu," kaže nam jedan od suvlasnika Tomislav Šumanović.

U vremenu krize mnogi će u zalagaonicu svratiti ukoliko hitno trebaju gotovinu u zamjenu za zalog svoje vrijednosti na rok od 30 dana nakon čega mogu uz određenu naknadu vratiti novac i preuzeti svoj predmet, a ukoliko niste u stanju vratiti novac predmet ostaje u vlasništvu zalagaonice i niste ništa više dužni.

Rick, Chumlee, Old man i Cory tako su u Osijeku dobili konkurenciju, a građani Osijeka mjesto gdje će svraćati bilo iz potrebe bilo iz puke radoznalosti.

Radno vrijeme Gradske zalagonice je od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati te subotom od 8 do 13 sati, a pronaći ih možete na prvom katu NAME.

Tekst: SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!