Vijesti / Osijek

Jefitnija struja za grad Osijek ?

Jefitnija struja za grad Osijek ?

  Grad Osijek će, kao prvi grad u Hrvatskoj, objediniti javnu nabavu električne energije za javnu rasvjetu i sve gradske objekte!

Kao i svi, tako i grad Osijek želi na svojim računima za, primjerice, električnu energiju ili plin, što manje iznose.

KREŠIMIR BUBALO
Iz tog razloga sigurno da promišljamo kako se postaviti prema hrvatskim javnim sustavima, ali sigurno da nam je dosta monopolizacije na razini hrvatske kada govorimo o energetiki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Velika je stavka u troškovima Grada – električna energija, prema čijem će distributeru Osijek promijeniti odnos.

IVAN VRDOLJAK
Mi danas možemo raspisati natječaj za isporuku električne energije i što će Grad Osijek napraviti – ono što nitko u Hrvatskoj nije napravio. Mi ćemo objediniti nabavu i javne rasvjete i svih gradskih objekata za isporuku električne energije.

Očekuju se uštede 10 do 15%, što je na sadašnje visoke brojke na računima za električnu energiju puno novca. Hrvatski zakoni, u skladu s onima Europske unije, dopuštaju mogućnost novih distributera.

KREŠIMIR BUBALO
Očekujem u Hrvatskoj i od drugih kompanija, kao što je Ina, da konačno počnu ulagati u grad Osijek. U suprotnom, počet ćemo se ponašati na jedan drugi način nego do sada.

Što, rekao je gradonačelnik, uključuje i građanski neposluh!

KREŠIMIR BUBALO
To znači da, ako netko ima monopol u Hrvatskoj, i ako se na takav način ponaša, a nije osjećao društvenu odgovornost prema Osijeku i ovoj regiji, onda treba postupati na drugi način.

TEKST: STV



Izdvojeno

Reci što misliš!