Vijesti / Osijek

1000kn nagrade za informacije o vandalu

1000kn nagrade za informacije o vandalu

Preventivni program „Zajedno više možemo“ provodi se u suradnji Grada Osijeka (Vijeća za prevenciju Grada Osijeka), odgojno obrazovnih institucija s područja Osijeka, te Policijske uprave Osječko-baranjske. Ovaj program usmjeren je na populaciju učenika 4.,5. i 6. razreda osnovne škole i na njihove roditelje.
Program se sastoji od pet komponenti usmjerenih na prevenciju zloporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja:
- Mogu ako hoću - 1 (MAH 1)
- Sajam mogućnosti
- Prevencija i alternativa -1 (PIA 1)
- Prevencija i alternativa – 2 (PIA 2)
- Mogu ako hoću – 2 (MAH 2)

Uoči potpisivanja Ugovora zamjenik načelnika Božo Guvo napomenuo je kako su ovo samo neke u nizu aktivnosti kojima se djeluje na prevenciji te istaknuo odlučnost u nastavku provođenja najšireg spektra mjera na suzbijanju svakog nasilnog i neprihvatljivog ponašanja.

Gradonačelnik je naglasio kako je Grad Osijek tijekom protekle godine izdvojio sredstva u vrijednosti dva dječja igrališta kako bi sanirao posljedice vandalizma na području grada Osijeka. Potvrdio je spremnost Gradske uprave na aktivnu suradnju na prevenciji i suzbijanju ovakvih oblika ponašanja, a kao jedan od koraka u rješavanju ovog problema je i postavljanje nadzornih kamera na što većem broju lokacija u gradu.
Predsjednik  Savjeta mladih Grada Osijeka Filip Glavaš govorio je o inicijativi Savjeta mladih kojom se pridružuje potrazi za počiniteljima vandalizma na novom nadvožnjaku na Željezničkom kolodvoru. U tu svrhu Savjet je ponudio nagradu od 1.000,00 kuna za vjerodostojne informacije koje će doprinijeti otkrivanju počinitelja, a koja će biti realizirana u suradnji s Policijom.

Snimku nadzornih kamera pogledajte OVDJE

TEKST: Jasenka Mađarević, www.osijek.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!