Vijesti / Osijek

Želite na praksu u inozemstvo? Posjetite AIESEC Osijek

Želite na praksu u inozemstvo? Posjetite AIESEC Osijek

Studentska udruga AIESEC Osijek organizira Odlazni pripremni seminar za sve studente osječkog Sveučilišta zainteresirane za odlazak na međunarodnu stručnu praksu!

Studentska udruga AIESEC Osijek organizira Odlazni pripremni seminar za sve studente osječkog Sveučilišta zainteresirane za odlazak na međunarodnu stručnu praksu!

Odlazni pripremni seminar održat će se 12. i 13. veljače u prostorima Studentskog centra u Osijeku. Svi zainteresirani studenti na seminaru će imati priliku saznati nešto više o AIESEC-ovom programu međunarodne stručne prakse, saznati sve detalje oko daljnjeg procesa prijave te iz prve ruke čuti zanimljiva iskustva studenata koji su svoju praksu već odradili u jednoj od 110 zemalja svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U AIESEC-u postoji nekoliko vrsta međunarodne stručne prakse. To su menadžment, razvojne, edukacijske i tehničke prakse. Menadžment praksa bazira se na području vezanom za menadžment, poduzetništvo, administraciju, financije, računovodstvo, marketing, organizacijski menadžment, te menadžment ljudskih resursa. Kao takva, najzanimljivija je studentima ekonomskih i poslovnih fakulteta. Razvojna praksa omogućuje direktnu interakciju i rad s neprivilegiranim članovima društva. Zasniva se na područjima vezanim uz razvoj društva, te najčešće nije plaćena (pokrivaju se samo troškovi hrane i smještaja). Edukacijska praksa uključuje podučavanje stranog jezika, podučavanje nekog školskog predmeta ili neke druge aspekte edukacije kao što je razvoj nastavnog programa, kulturalna interakcija ili promocija u akademskim područjima. Za ovakve prakse osoba koja se odluči ići na razmjenu mora posjedovati određenu akademsku pozadinu, a poželjno je i neko iskustvo na području edukacije. Tehničke prakse se zasnivaju na radu na web razvoju i menadžmentu, razvoju softwarea i programiranju, analizi i dizajnu sustava, menadžmentu mreža, menadžmentu baza podataka i elektrotehnici. Ovakve prakse najzanimljivije su studentima elektrotehničkih i informatičkih fakulteta.

Međunarodna stručna praksa može trajati od 8 tjedana do 18 mjeseci, i to u bilo kojoj od preko 100 zemalja u kojima je AIESEC prisutan. Praksa je najčešće vrlo dobro plaćena i to u visini prosječne ili čak više plaće u zemlji u kojoj se praksa odrađuje.

Kontakt informacije

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na [email protected] ili nas posjetiti u uredu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Više informacija o programu međunarodne stručne prakse možete saznati na našoj web stranici: www.aiesec-osijek.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!