Vijesti / Osijek

Prijave zbog zapuštenih objekata

Prijave zbog zapuštenih objekata

Pokrenuta je, naime, inicijativa kojom se traži zbrinjavanje takvih objekata ili novčano kažnjavanje vlasnika čiji su objekti opasnost za obližnje stanare i prolaznike.

Predstavnici Gradske četvrti Gornji grad podnijeli su prekršajne prijave zbog kršenja odredbi novog Komunalnog reda i to protiv vlasnika 16 napuštenih i zapuštenih objekata u središtu gradu. Ti su objekti kažu, već godinama napušteni i svojim stanjem i izgledom predstavljaju opasnost za život i zdravlja ljudi. U Gradskoj četvrti stoga pozivaju vlasnike da saniraju svoje objekte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

IVICA ZAVRŠKI - predsj. Odbora za komunalnu infrastruktru GČ Gornji grad
-Mi dakle ne želimo nikome prijetiti, posebno ne građevinskim poduzećima koja su kupili takve objekte pa na njima još uvijek ništa ne rade, već ih želimo zamoliti u ime svih nas Osječana da budu solidarni, da se ponašaju kao naši sugrađani u jednom srednjoeuropskom gradu i da te ruševine, objekte saniraju, očiste i ograde.

Ukoliko ništa ne bude učinjeno, vlasnici će kaže Završki, najvjerojatnije biti novčano kažnjeni. Kazne za ovakve prekršaje kreću se od sedam tisuća kuna za pravne, odnosno tisuću kuna za fizičke osobe. Prema novom Komunalnom redu kažnjavat će se i oni koji pročelja uređuju djelomično.

IVICA ZAVRŠKI:
-Kazne su sada znatno veće i mislim da će i to predstavljati određeni motiv za njih.

U ovoj se Gradskoj četvrti nadaju kako Komunalni red neće biti samo mrtvo slovo na papiru, već će se njegove odredbe i provoditi, a očekuju i od inspektora da rade svoj posao. Predstavnici Gornjeg grada najavljuju kako će se baviti i ostalim problemima.

RUDIKA GMAJNIĆ - predsjednik Vijeća GČ Gornji grad:
-Naš je primarni zadatak da svatko jedan dio grada obiđe i posluša, osluhne, što nam treba, kako građani dišu i što od nas zahtjevaju, tako da nećemo raditi samo po pitanjima komunalnog reda, radit ćemo puno sa braniteljima, socijalom i umirovljenicima.

A radit će se i na komunalnoj infrastrukturi poručuje Gmajnić. Među ovogodišnjim prioritetima je izgradnja pješačkih staza u desetak ulica, obnovit će se i rasvjeta, te zelenilo, a radovi neće zaobići ni dječja igrališta.

TEKST: STV
FOTO: Rocky031


Izdvojeno

Reci što misliš!