Vijesti / Osijek

NE vandalizmu, DA AKTIVIZMU

NE vandalizmu, DA AKTIVIZMU

Udruga „Slavonija i Baranja  udruga za promicanje vrijednosti ravnice“  pod pokroviteljstvom portala SiB.hr pokreće kampanju pod nazivom: NE VANDALIZMU, DA AKTIVIZMU.

Prema podacima gradske uprave, grad Osijek iz gradskog proračuna svake godine izdvaja oko dva milijuna kuna za potrebe saniranja štete uzrokovane vandalskim ponašanjem naših, najčešće mladih sugrađana.  Svjesni smo kako je vandalizam gotovo nemoguće iskorijeniti iz društva, no isto tako uvjereni smo da se jakom kampanjom može promijeniti svijest o ovom problemu.

bbdf5fbf5421923639cd5bd648c8aac7.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Akcija NE VANDALIZMU, DA AKTIVIZMU ima kako i sam naziv kaže, dvojaki, ali međusobno isprepleteni cilj.  S jedne strane želimo mladima ukazati na štetnost vandalskog ponašanje, te što se sve može učiniti sredstvima izdvojenim za saniranje štete, a s druge strane želimo mladima predstaviti sve mogućnosti koje Osijek nudi. Osim toga želja nam je vidjeti što našim sugrađanima uistinu treba te kako zajedničkom inicijativom pokrenuti stvari na dobrobit svih nas.

Upravo iz tog razloga kroz kampanju planiramo predstaviti sve udruge, sportske klubove, kulturno umjetnička društva, glazbena društva, građanske inicijative, odnosno sve subjekte u kojima mladi mogu aktivno sudjelovati.

Smatramo da će jaka medijska kampanja protiv vandalizma, zajedno s prezentiranjem rada različitih subjekata, u konačnici dovesti do smanjenja vandalizma kao oblika devijantnog ponašanja.
877d9c1b3a32db56eb972e61f59a99bd.jpg

Nažalost, većina ljudi ne zna koje su sve mogućnosti koje jedan grad kao Osijek nudi te je cilj prezentirati sve udruge, sportske klubove, građanske inicijative, poslovne subjekte kako bi svatko mogao izabrati najbolje za sebe. Projekt ili bolje rečeno inicijativa je posljedica negativne atmosfere i apatije koja je uzrokovana gospodarskim stanjem u kojem se nalazimo, ali dijelom i mentalitetom koji je počesto negativistički i destruktivno nastrojen.
Vjerujemo kako će se pokazati kako u našem prekrasnom gradu ima mogućnosti i perspektive samo treba potražiti iste. Samim time, pružiti će se alternativa svima, a prvenstveno mladima koji imaju energiju za pokrenuti stvari, samo ih treba znati "isprovocirati".

Stoga pozivamo sve udruge, sportske klubove, građanske inicijative, poslovne subjekte i naravno pojedince da nam se jave i priključe. Svima njima možemo obećati da ćemo ih predstaviti svim našim čitateljima i time nadamo se pridonjeti rastu interesa  za taj oblik sporta ili razonode.

Sve koji žele sudjelovati pozivamo da se jave na našu mail adresu sib [a] sib.hr ili putem našeg Facebook profila Ritam ravnice.


70dfd213e3e1bf994edea3eb7f72e288.jpg

 

Do sada su se u projekt uključili:

- Savjet mladih grada Osijeka

- Savjet mladih Osječko-baranjske županije

- Gimnastičko društvo Osijek-Žito

- Osijek Cannons

- Taekwondo klub Osijek

- Klub brazilske Jiu-jitsu Osijek

- Savez udruga mladih Jug2

- Proni centar

- MOK Mursa

- AOK Osijek

- Hokej klub Kune Osijek

- Squash klub

- KUD Željezničar

- Biciklistički klub Osijek 2010

Pozivamo i ostale da se jave, a tijekom sljedećeg tjedna krećemo sa predstavljanjem na portalu SiB.hr

SiB.hr


 


Izdvojeno

Reci što misliš!