Vijesti / Osijek

VIDEO: Obnova ploča s imenima ulica

VIDEO: Obnova ploča s imenima ulica

Kako bi se popisivačima olakšao posao, ali i uljepšala vizura Osijeka gradska uprava planira obnoviti ploče s imenima naselja, ulica i trgova na petstotinjak lokacija.

Postupak javne nabava za izradu i postavljanje ploča s imenima ulica bio je jedna od tema današnjeg sastanka radi razmatranja predloženih materijala i akata grada Osijeka.

Tijekom prošle godine na području grada uređeno je 15 osnovnih škola. Zahvaljujući javnim natječajima postignuti su povoljniji uvjeti, pa je dio predviđenih sredstava ostao neutrošen. Ta sredstva u iznosu od oko 500 tisuća kuna ove će godine biti usmjerena na dodatna ličenja i uređenja osječkih škola. Uz to, ove godine kreće i druga faza obnove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Na sastanku je najavljeno i kako će na nekoliko lokacija u Huttlerovoj ulici i Europskoj aveniji uskoro biti postavljeni semafori s odbrojivačem sekundi kako bi se povećala protočnost prometa na tim lokacijama. Što se pak tiče ploča s imenima ulica 400 će biti zamijenjeno, a na stotinjak mjesta bit će postavljene nove.

Govora je bilo i o Osječkom arhivu koji se trenutačno nalazi na dvije lokacije. Grad Osijek namjerava trajno riješiti pitanje gradskog arhiva te mu je stoga do sada ustupio devet stanova, te planira još jedan. No na predviđenoj lokaciji osoba koja je trenutačno u najmu stana nije prihvatila zamjenska rješenja. Kako su iskorišteni svi dostupni instrumente za rješavanje ovog pitanja sada se očekuje potpora države.

Na novinarski upit na sastanku je ponovno pokrenuto i pitanje skulpture «Grupa građana» čiji se povratak na trg Ante Starčevića očekuje uskoro.

VIDEO:
{youtube}PHZ0NpSPBWc{/youtube}

TESKT: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!