Vijesti / Osijek

Bubalo u posjetu Makedoniji

Bubalo u posjetu Makedoniji

Gradonačelnik Krešimir Bubalo boravi u službenom posjetu makedonskom gradu Strumici, gdje je održan radni sastanak s gradonačelnikom Zoranom Zaevom i njegovim suradnicima..

Gradonačelnik Krešimir Bubalo boravi u službenom posjetu makedonskom gradu Strumici, gdje je održan radni sastanak s gradonačelnikom Zoranom Zaevom i njegovim suradnicima, te je upriličen i posjet dvjema privatnim tvrtkama koje su započele suradnju sa subjektima na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Osim navedenog, upriličen je i sastanak s vodećim otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda i vlasnika tvrtki prehrambeno-prerađivačke industrije, koji su zainteresirani za uspostavljanje gospodarske suradnje sa subjektima u našem kraju, a kojima je gradonačelnik predstavio mogućnosti ulaganja u grad Osijek.
19de59c6362c6d13ec95820b273c105f.jpg
Na sastanku je utvrđeno kako postoje osnove za gospodarsku suradnju, te je pozitivnim ocijenjeno to što između Hrvatske i Makedonije nema neriješenih bilateralnih pitanja. Makedonski sugovornici izrazili su posebne pohvale na račun Grada Osijeka za ostvarene dobre rezultate u privlačenju EU sredstava, te za lobiranje ureda u Bruxellesu.
Gradonačelnici su obišli gradilište Agro Fructusa, te izrazili zadovoljstvo ulaganjem koje u prvoj etapi razvoja poslovanja iznosi 10 milijuna eura.  Podlogu  za razvoj buduće suradnje predstavlja i rast robne razmjene, a brojne su naše tvrtke koje uspješno plasiraju svoje proizvode na makedonsko tržište kao što su Saponia, IPK Kandit i druge.
strmica2495
Osim na području gospodarstva utvrđeno je da postoji i osnova za razvoj suradnje na području kulture i sporta, a obostrani je zaključak da ta suradnja mora imati operativni karakter. Tako je već utvrđen i prvi korak u povezivanje, te je izvjestan nastup makedonskih gospodarstvenika na sajmu u Osijeku.
strmica495
strmica6495
TEKST: www.osijek.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!