Vijesti / Osijek

Raspušten osječki HDZ!

Raspušten osječki HDZ!

Nakon sjednice ŽO HDZ Ivić se kratko obratio novinarima te objasnio kako je do raspuštanja gradskog odbora došlo "zbog narušenih međuljudskih odnosa" zbog čega su četvorica članova GO prije dva dana podnijela pismene ostavke na svoje dužnosti (među njima i Josip Salapić, politički tajnik osječkog i županijskog HDZ-a te saborski zastupnik stranke).

Iako Ivić nije odgovorio na novinarsko pitanje što to konkretno znači nagađa se kako je riječ o Kovačevićevoj samovolji, uklanjanju neistomišljenika i izbornim neuspjesima što su kao razlog za podnošenje ostavki navela četvorica dužnosnika lokalnog HDZ-a prije par dana. Kako Kovačević slovi kao čovjek Vladimira Šeksa, a Ivić Jadranke Kosor nametnulo se i pitanje je li došlo do "narušavanja međuljudskih odnosa" među vodećim ljudima HDZ-a na državnoj razini? Tomislav Ivić odbio je takve špekulacije te ih nazvao "glupostima koje su izgovorene u redovima vodećih HDSSB-ovaca". Odgovarajući na pitanje o političkoj sudbini Dragana Kovačevića Ivić je rekao kako on ostaje član HDZ-a i zadržava poziciju saborskoga zastupnika.

Zanimljivo je kako je nakon sjednice prvi čovjek osječko-baranjskoga HDZ-a požurio u Zagreb kako bi sudjelovao u 3. Dnevniku HTV-a dok je u samo stotinu metara udaljen HTV-ov studio u Osijeku, a nagađa se kako je razlog to što je u istoj emisiji iz osječkog studija najavljen nastup njegova velikog političkog suparnika Vladimira Šišljagića (HDSSB). Upravo je njegovu stranku Ivić danas nazvao cirkusem, Glavaševim klaunima, klonovima, potrčkalima, vojnim lekarima i skojevcima kojima se upravlja daljinskim upravljačem iz zatvora u Zenici.

IZVOR: Radio Osijek - izvorni tekst


Izdvojeno

Reci što misliš!